вторник, 28 май 2013 г.

Екскурзия до Япония: Златният път 2013

Екскурзия до Япония: Токио, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе, Киото, Нара, Осака



Маршрут: Токио, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе, Киото, Нара, Осака
9 дни / 6 нощувки
Дати: 25.10.2013 г.
1 ден - петък София >14.30 сборен час на летище София – терминал 2. Полет QR 944 от София 16.30. Кацане в Доха 22.55.

2 ден - събота Токио03.30 полет QR 804 от Доха. 19.00 пристигане в Токио. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден - неделя ТокиоЗакуска. Токио не предлага много исторически забележителности, но е икономическо, културно и политическо сърце на страната. И това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Разглеждане с екскурзовод и метро на три от най-емблематичните райони: търговската улица Уено Амейко с над 500 магазини, където се продава всичко – от прясна риба, плодове и зеленчуци до козметика, бижута, сувенири и висококачествени вносни стоки на достъпни Шибуя - младежкото съце на Токио с известното кръстовище – най-многолюдното място в света и най-натоварената гара, където всеки ден преминават 2.5 млн. пътници; Омотесандо - една от най-живописните улици, наричана Токийското „Шан-з-Eлизе“ със сградите – архитектурни шедьоври на Луиз Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил; Ахикабара - най-големият електронен пазар в света с над 250 магазини, където може да се купи „от птиче мляко”. Връщане в хотела. По желание посещение на Токийската кула, която е с 13 м. по-висока от Айфеловата кула в Париж и с 3000 тона по-лека от нея. От тук приемат 5 радиостанции и 9 телевизионни канала. Красиво осветена през ноща, тя е един от символите на Токио. Нощувка.

4 ден - понеделник Токио - Нико - ТокиоЗакуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка.

5 ден - вторник ТокиоЗакуска. Свободно време. Панорамна обиколка на Токио: посещение на Мейджи Шрайн – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата старата част на града с най-старият будистки храм Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Преминаване през Гинза - една от най-скъпите улици в света, където са магазините на всички модни фирми. Следва величествената сграда на парламента
Коккай Гиджидо - Японският Капитол - един от символите на Токио, площада на императорския дворец с руините на стария Едо замък. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца; внушителната сграда на кметството. Трансфер до хотела. Нощувка.

6 ден - сряда Токио - Фуджи - Хаконе - КиотоЗакуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и 5-та спирка към върха (2,305м.) с прекрасен изглед към околностите. Пътувне към Хаконе. Обяд. Разходка с лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Трансфер до гарата в Мишима. Пътуване с влака-стрела до Киото (1ч. 45 мин.). Нощувка.

7 ден - четвъртък Киото - Нара – КиотоЗакуска. Разглеждане на Киото - втората столица на Япония (794-1868 г.): Замъка Ниджо е Храмът Кинакуджи (Златният павилион) проектиран е като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. При възможност посещение на императорския дворец. Обяд. Разглеждане на Нара - първата столица на Япония (8 век). Посещение парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма; храма Тодайджи Темпъл (752 г.). Той е дом на Великия Буда – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 т. бронз и 130 кг. чисто злато; храма Касуга Шрайн - най-красивият шинтуистки храм в Нара (710 г.), заобиколен от 3000 висящи фенери. *По желание разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите и посещение на спектакъл, представящ традиционните японски изкуства: икебана, чаена церемония и др. Нощувка.

8 ден - петък Киото - Осака >Закуска. Екскурзия до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Храмът Шитеноджи е първият и най-старият будистки храм в Япония, основан през 593 г. от принц Шотоку и е посветен на четирите небесни крале. Замъкът на Осака е построен от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615 г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките. Разходка по централната търговска улица Дотомбори. Вечеря. Трансфер до летището. Полет QR 803 от Осака 23.45.

9 ден - събота София04.55 кацане в Доха. Полет QR 943 от Доха 08.35. Кацане в София 15.30.
25.10 – 02.11.2013
построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила;
му императрица Довагер Шокен;
цени,
брой туристи12 - 1516
в двойна стая2698 euro / 5277 лв2309 euro / 4516 лв
доплащане за индивидуална стая 480 евро / 939 лв

Цените включват:самолетни билети София – Токио / Осака - София, 6 нощувки със закуски в хотели 3* в Токио и 4* в Киото, 3 обяда, 1 вечеря; билет за влака-стрела, разходка с корабче, билет за кабинков лифт, местни екскурзоводи, всички трансфери и входни такси, медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д., водач.

Цените не включват:летищни такси 299 ? / 585 лв. (10.01.2013).

Записване:паспорт, аванс 40%, доплащане до 45 дни преди тръгване.

Паспортен и визов режим: за български граждани, пребивавщи в Япония с цел туризъм, не се изисква виза.

Медицински изисквания:ваксинации не се изискват.
Валута: JPY (йена) 100 JPY : 1.69155 лв (10.01.2013)

Информация:При промяна курса на йената с повече от 5% цените ще бъдат преизчислени и съответно увеличени или намалени.
Фирмата си запазва правото на промяна в програмата и цената при необходимост, за което ще бъдете своевремeнно уведомени.
Предлага се допълнителна застраховка „анулиране или прекратяване на пътуването”, която е по желание и се сключва при записване и плащане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар