вторник, 19 март 2013 г.

НЯМА МЕСТА !!!! ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2013 ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ !!! 445 лв.


 
Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ДЕЛФИ - КИЛИНИ -

остров ЗАКИНТОС - ЯНИНА – СОФИЯ

5 дни – 4 нощувки; дати : 02.05 - 06.05.2013

Името на остров Закинтос се появява в митовете и легендите още от праисторически времена. В „Илиада" на Омир се споменава, че името на острова е взето от сина на легендарния цар на Фригия -Дарданос. Закинтос се смята за колонизатор на острова, според легендите той е построил акропол, на чието място днес се намира Веницианският замък Псофида. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови. Площта му е 410 кв. км, а бреговата му линия е с дължина 123 км. Релефът на острова е разнообразен - има плодородни равнини на югоизток, които приминават плавно в спокойни и златни пясъци. Западната част на острова е планинска. Столицата на острова носи същото име - Закинтос, неофициално местите я наричат Хора. Населението е около 35 000 души.
Закинтос е най-предпочитаното място в Средиземноморието за живот и създаване на потомство на голямата морска костенурка с латинското име Caretta Caretta. А островът е и популярна туристическа дестинация, особено сред британците и германците. Застрашените морски костенурки се борят за място на пясъка с повече от един милион туристи.


1 ден – 02.05.2013 -  Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ маршрут София –Солун - Делфи / 663 км. / . Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
2 ден – 03.05.2013 - Закуска.Ще разгледаме най-големия оракулски Аполонов храм, чиито останки са приютени в живописната котловина на планината Парнас. Делфи, който достига своя разцвет през VI век пр. н.е., става главен религиозен център на елините. От руините, оцелели от времето на театъра, стадиона, както и на мраморния храм-ротонда, окръжен отвсякъде с колони, стъпили върху тристепенна основа, днес съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Ще продължим към Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела – свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ден – 04.05.2013 - След закуска, ще се отправим към град Закинтос – столица на острова. Ще се качим на хълма Бохали за кратка фото пауза с изумителната панорамна гледка към града и Венецианската крепост. Ще разгледаме площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера. Ще видим Византийския музей, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова /. Ще вземем участие във Великденските шествия. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Около 22:00 часа, ще се върнем в столицата за финалните процесии и посрещане с пищна заря на Христовото Възкресение. Нощувка.


4 ден – 05.05.2013 - Закуска. По възможност отпътуване за селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се докоснем до неповторимата красота на  „Сините пещери” и тюркоазенo омайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Връщане в хотела. Празничен Великденски Обяд с печено агне, традиционни Великденски специалитети, танци, фолклорна програма. Нощувка.
5 ден- 06.05.2013 - След закуска, отпътуване за България. Кратка почивка в град Янина, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Пристигане в София късно вечерта.

цени за ранни записвания до 29.03.2013 !

Хотел Tsilivi Admiral 3*

Възрастен в двойна
стая
Трето легло в двойна
стая
Дете
0-11.99 с двама възрастни
Самостоятелна стая
02.05 – 06.05.12
445 лв.
370 лв.
250 лв.
На запитване

Пакетната цена включва:

* транспорт с лицензиран автобус ,
* такси за моста Рио - Антирио
* фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
* 1 нощувка със закуска в Делфи
* 3 нощувки със закуски в Закинтос -  хотел  3*
* 2 вечери на блок маса
* Великденски обяд в 4* хотел Zante Maris
* Панорамна обиколка на Закинтос
* всички трансфери по програмата
* медицинска застраховка с асистънс
* екскурзовод/водач от фирмата организатор



Цената не включва:

Екскурзия с корабче ( по възможност )  - 18 евро при минимум 20 участници
Входна такса на Делфи – 9 евро

Няма коментари:

Публикуване на коментар