вторник, 2 август 2011 г.

Дубровник – чартърна програма . Цена от 201 - 531 euro

22.09.–25.09.2011  Полет от София

22.09.11 /Четвъртък/
Заминаване от летище София  с чартърен полет . Посрещане на летището в Дубровник от представител на фирмата – партньор. Трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване. Свободно време.
Възможност за панорамна обиколка на Дубровник, която ще Ви разкриe най-красивите места на Стария град. По време на пешеходния тур ще се разходите по улица „Страдун”, ще разгледате крепостта Минчета, църквите „Св. Спас” и „Свети Влах”, Францисканския и Доминиканския манастир, княжеския дворец, двореца “Sponza”. Разходката ще Ви запознае с историята и културата на този магнетичен град. По време на обиколката ще се насладите на спиращи дъха гледки. Дубровник е перлата на Адриатическо море и Вие ще разберете защо.
Нощувка.
23.09.11 /Петък/
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии – до Монтенегро – ще се насладите на красивия которски залив и самия град Котор, обявен от Юнеско за световно културно наследство, Стария град на курорта Будва. Връщане в Дубровник. Нощувка.
24.09.11 /Събота/
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии – остров Корчула, известен като родното място на Марко Поло. Нощувка.
25.09.11 /Неделя/
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер  до летището за обратен полет Дубровник – София .
·        самолетен билет София – Дубровник - София;
·        трансфери летище – хотел – летище;
·        3 нощувки хотел по избор при съответната база на изхранване;
·        медицинска застраховка Assistance;
 Пакетните цени не включват:
·        летищни такси – 102 евро  (подлежат на препотвърждение);
·        туристически екскурзии – заявяват се и заплащат при покупка на пакета.
·         *** Можете да пътувате с лични карти!
*** Деца от 0 – 2 г.пътуват безплатно. Необходимо е при резервация да се подават имената ,както са по документ. Задължително  е детето да притежава  задграничен паспорт! Ако детето пътува с единия от родителите е необходимо копие от нотариално заверена декларация за граничните власти!
 Допълнителни екскурзии:
 Панорамна обиколка30 Евро , деца 6 - 12 г.-15 Евро
Възможност за панорамна обиколка на Дубровник, която ще Ви разкриe най-красивите места на Стария град. По време на пешеходния тур ще се разходите по улица „Страдун”, ше разгледате  крепостта Минчета, църквите ”Св. Спас” и „Свети Влах”, Францисканския и Доминиканския манастир, княжеския дворец, двореца “Sponza”... .Разходката ще Ви запознае с историята и културата на този магнетичен град. По време на обиколката ще се насладите на спиращи дъха гледки. Дубровник е перлата на Адриатическо море и Вие ще разберете защо .

  Цената включва : транспорт, екскурзовод на руски език.
 Монтенегро  49 Евро, деца  6 - 12 г – 25 Евро
08.30 – отпътуване
Монтенегро е една наскоро открита дестинация ,чиято природа и духовни ценности не могат да се сравнят с каквито и да е комерсиални примери. Екзотичните пейзажи не винаги са далечни и недостижими. Разположена на около 1 час път с автобус от Дубровник, Монтенегро предоставя незабравими преживявания, необикновени природни красоти в комбинация с богата култура и история.Това е мястото,където планините се сливат с морето и създават една сюрреалистична атмосфера.
 Пристигане в Котор около 10.30 ч. , престой   1 час. Насладете се на обиколката на залива Котор, наричан още Бока Которска , един от най-прекрасните морски  заливи в Европа . Градът е обект на свтовното наследство на Юнеско, заради старото средиземноморско пристанище, впечатляващата градска стена  . Отпътува се за Будва – античен град, който днес е оживен морски курорт. Тук имате обяд . Престой около 1,30 мин. заразглеждане на Стария град. Към 16.15 ч.отпътуване за Дубровник. Всичко това и дори много повече е Монтенегро.
Цената включва : транспорт, екскурзовод на руски език.
 Остров Корчула – целодневнa екскузрия –  55  евро , деца 6 -12 г – 27 Евро
08.30 – отпътуване
11.15 – пристигане в Оребич ,хваща се кораб , пътува се около 20 минути до Корчула.
Според някои историци островът е родното място на известния пътешественик и писател Марко Поло. Изследователи преди него са променяли географията на света , а той– историята . Това може би е мястото за което се носят най-много легенди , разказват се различни приказки , а запазените паметници на културата са повече от всяко друго място в околността. Хората в Корчула са известни като каменоделци, корабостроители и мореплаватели. Следи от техните умения се забелязват навсякъде в стария град.
Пешеходния тур  из Стария град Ви води към Катедралата  и Епископския дворец. След обиколката ще имате време за обяд и разходки. 
15.00 ч. се отпътува от острова . По пътя на връщане ше посетите един от най-известните райони за вино –полуостров Пелешац , от години признат като район в който се произвеждат едни от най-хубавите вина, а Матушката винарска изба се слави като една от най-добрите  в района. По време на дегустацията ще се насладите на местните вина. Връщане в Дубровник към 19.00 часа.
Цената включва: транспорт, екскурзовод, входни такси, дегустация на вино.
Мостар – целодневна екскурзия – 52 Евро, деца 6-12 г – 26 Евро
Мостар – икономическата, политическата и културна столица на Херцеговина, град разположен на кръстопът между Изтока и Запада и подложен на влиянието на различни култури, ще Ви плени със старинните си части и модерните квартали. Градът е известен с необикновените си жилищни сгради и паметници запазили се в годините благодарение на географското разположение и благоприятния икономически климат. Най-интересната част е Старият мост, построен през 1566 г. на мястото на разрушените по време на турското робство такъв, свързващ двете части на града. Ще разгледате и джамиите Коски, Мехмет, Паша и Караджа-бей и двете, датиращи от 17 в. и представляващи най-добрите архитектурни образци на ислямската култура в Херцеговина. Ще видите и останали от турските времена сгради от 16 и 17 в. След тези спиращи дъха пейзажи ще имате време за разходка из многобройните занаятчийски магазинчета, а защо не и да обядвате в някой от местните ресторанти.
Цената включва: транспорт, екскурзовод, входни такси.
 
 ***Екскурзиите се реализират при минимум 30 туристи ! Закупуването става предварително !
 Полетно разписание :
22 Septemvri 2011  SOF 08. 00 DBV  08. 10 –
25 Septemvri 2011  DBV  13. 10 SOF  15. 2

Няма коментари:

Публикуване на коментар