понеделник, 16 декември 2013 г.

КОЛЕДА ВЪВ ВИЕНА 2013

ЦЕНА: 345 ЛЕВА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА:110 ЛЕВА
ТРЪГВАНЕ НА 23 ДЕКЕМВРИ 2013

1 ДЕН - Отпътуване от София в 22.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 23.00 ч. - Автогара "Сердика" , 23.10 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград - Будапеща - Виена.


2 ДЕН - Пристигане във Виена около обяд. Настаняване. Кратка почивка. Свободно време в центъра на града за коледни покупки - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание: пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод - площад "Мария Терезия" ; дворецът "Хофбург", където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица "Колмаркт", площад "Грабен" - сърцето на Стария град; бароковата църква "Св. Петър", готическата катедрала "Св. Стефан" - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица "Кернтнерщрасе". Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН - ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело. По желание разглеждане на двореца "Шонбрун" - лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Следобед свободно време във Виена - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия с местен екскурзовод (минимум 3 ? ч.) до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството "Светият кръст", където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден, градът е известен с термалните си извори. По желание и предварителна заявка - коледна вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
4 ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Свободно време във Името на обектаВиена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Името на обектаКъщата на Пеперудите в двореца "Хофбург" , Музея за история на изкуството, Природонаучния музей или Императорската съкровищница, както и разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе". Отпътуване за България в 19.00 ч.
5 ДЕН - Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион),
площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") преди обяд.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

2 нощувки със закуски в хотел "Senator" *** (или подобен) във Виена

Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела, без включени напитки (24.12.2013 г.)

Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Напитки по време на вечерите

посещение на двореца "Шонбрун", при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод): 40 лв.

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в центъра на Виена при минимум 20 туристи -20 лв.

полудневна екскурзия „Виенската гора и Баден“ при минимум 15 туристи: 39 лв.

Коледна вечеря в хотела във Виена на 25.12., без включени напитки, при минимум 20 туристи 60 лв.

Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), Музея за история на изкуството (14 EUR), Природонаучния музей (10 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (12 EUR)

Градски транспорт: 2,10 EUR (еднопосочен билет), 7,10 EUR (карта за 24 часа)

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка (2 EUR)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Нова година в Пролом Баня 2013

НОВА ГОДИНА В ПРОЛОМ БАНЯ - 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ, ОБEДИ И ВЕЧЕРИ (ВКЛЮЧИТЕЛНО ДВЕ ПРАЗНИЧНИ ВЕЧЕРИ С НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА АЛКОХОЛНИ
И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ)!
29 ДЕКЕМВРИ 2013 h=- 01 ЯНУАРИ 2014 Г.
ОСТАНАЛИ ДВЕ ДВОЙНИ СТАИ

1 ДЕН. Отпътуване от София в 8.00 ч. от площад "Александър Невски"по маршрут София - Димитровград. Кратка пешеходна разходка в Димитровград (Цариброд) - един от центровете на българската общност в Сърбия: главната пешеходна улица „Балканска“, българския културен център, църквата "Пресвета Богородица". Посещение на Суковския манастир "Успение Богородично", издигнат в средата на 19 век с дарение на турския управител на град Пирот. Днес комплексът е известен с прекрасните стенописи на своя храм, както и с местните сладка и ракии. Отпътуване за балнеоложкия курорт Пролом баня, известен с лековитата си минерална вода. Настаняване в хотел “Radan” ***. Обяд (блок-маса). Свободно време с възможност да ползвате СПА центъра на хотела (включено в цената) – закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Вечеря (блок-маса). Нощувка.
2 ДЕН. Закуска (блок-маса). Свободно време с възможност да ползвате СПА центъра на хотела (включено в цената) – закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Обяд (блок-маса). Празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню (със сервиране) и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
3 ДЕН . Закуска (блок-маса). Свободно време с възможност да ползвате СПА центъра на хотела (включено
в цената) – закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Обяд (блок-маса). Екскурзия до Дяволския град. Легендата разказва, че в далечни времена това място било обитавано от скромни и богобоязливи хора. Това раздразнило дявола, който приготвил "дяволска вода", която да накара хората да забравят своето родословие. След като жителите пили от тази вода, те организирали сватба между брат и сестра. Дяволският план бил осуетен от фея, която според легендата и до днес бди над това място. Тъй като феята не могла да вразуми булката и младоженеца, започнала да се моли на Господ да попречи на тази сватба. Господ чул молбата и съединил земята и небето, като превърнал хората в камък. Днес на това място са формирани два природни феномена - 202 скални формации с височина до 15 метра и два извора с вода с висока киселинност и минерализация, които превръщат това място в чудо на природата. Посещението на Дяволския град включва изкачване до главната платформа в комплекса, откъдето се открива невероятна панорама към природния феномен и планината Радан. Свободно време. Връщане в хотела. Втора празнична вечеря с жива музика, богато меню (със сервиране) и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
4 ДЕН. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Закуска. Отпътуване за България. По пътя – пешеходна разходка в Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът "Бановина", построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Пристигане в София на площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус ;

3 нощувки със закуски в хотел „Radan” *** в Пролом Баня;

3 обяда на блок-маса;

1 вечеря на блок-маса в ресторанта на хотела;

1 празнична в ресторанта на хотела с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки;

1 празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки;

ползване на спа център в хотела (закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум);

пешеходни разходки в Димитровград и Ниш;

посещение на Суковския манастир;

екскурзия до Дяволския град;

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";

екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входна такса за Дяволския град (350 RSD);

входни такси и билети за други музеи и обекти.

ОТСТЪПКИ- намаления:

ученици и студенти: 13 лв;

възрастен на допълнително легло в двойна стая: 34 лв;

деца до 9,99 г., настанени на допълнително легло в стая с двама възрастни: 100 лв;

деца до 9,99 г., настанени в стая с двама възрастни (без да ползват легло): 165 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:

единична стая: 69 лв.

ползване на двойна седалка от един турист: 55 лв.

  • ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Курортът Пролом баня се намира в южната част на Сърбия, в планината Радан. Известен е с минералната вода „Пролом“, характеризираща се с високи балнеологични качества.
  • Хотел "Радан" *** (http://www.prolombanja.com) разполага с 212 стаи, разположени в три сгради.
  • В стаите: телевизор, WiFi, телефон, баня, течаща минерална вода, хавлия, сeшоар, балкон (без стаите на приземния етаж).
В хотела: ресторант, кафе-бар, спа-център със закрит минерален басейн, сауна, джакузи и тепидариум. 
  • За посещението на Дяволския град се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
  • Валутен курс: 1 EUR = 105 RSD
  • Часово време: България 12 ч., Сърбия 11 ч.

ЗАБEЛЕЖКА:
ЗАКУСКА, ОБЯД и 1 ВЕЧЕРЯ СА БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ НАПИТКИ.
ПРАЗНИЧНИТЕ 2 ВЕЧЕРИ - ПО МЕНЮ С НЕОГРАНИЧЕНИ АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО.
  Примерни цени за процедури и масажи-Пролом баня:
Целутрон 280 динара;
Класически масаж на две части от тялото – 320 динара;
Класически масаж на три части от тялото – 360 динара;
Класически масаж на цяло тяло – 25 минути – 720 динара;
Класически масаж на цяло тяло – 50 минути – 1280 динара;
Кралски масаж – 15 минути – 720 динара;
Кралски масаж – 30 минути – 1280 динара;
Масаж с горещи камъни– 25 минути – 720 динара;
Масаж с горещи камъни– 1280 динара;
Детоксикация на тялото– 320 динара;
Антицелулитнапроцедура- 800 динара.
Фирмата не носи  отговорност при промяна на цените  на процедурите..