сряда, 25 септември 2013 г.

НОВА ГОДИНА В СОЛУН

НОВА ГОДИНА В СОЛУН
СТОЛИЦАТА НА СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ
автобусна програма 3 дни / 2 нощувки
30.12.2013– 01.01.2014
Ден първи- 30.12.2013.България- Гърция
Отпътуване
в 07.00 ч. от София(от паркинга пред стадион Васил Левски).Пътуване с автобус по маршрутСофия–Благоевград–Кулата–Промахон–Солун.Пристигане около обяд и панорамна обиколка на града(включена в цената)с продължителност около 2-3 часа. Разглеждат се крайбрежният булевард с Бялата кула–превърнала се в символ на града,Солунският залив с паметника на Александър Македонски, Ротондата, Византийската крепост на хълма над града–днес живописен район ,изпъстрен с много таверни и кафенета –панорамен изглед към Термическия залив, посещение на църквата "Св. Димитър" .
След обиколката - настаняване в избрания хотел, разположен в центъра на Солун,на няколко минути пеш от крайбрежния булевард и стария квартал Лададика.
Посещение (включено в цената)на най-големия търговски център на Средиземноморието - Mediterranean Cosmos,където има над 200 магазина, кинокомплекс,множество кафенета, ресторанти и барове,театър и Източноправославна църква.
Връщане в хотела. Нощувка.Нощувка.
Ден втори- 31.12.2013.Солун .Закуска.Свободен ден – ще имате възможност да се потопите в оживената атмосфера на модерните крайбрежни кафенета, самостоятелно да разгледате църквата„Св.София“ и пешеходната част на търговския булевард Цимисхи–улицата на бутиците, да опитате гръцки сладкиши в елегантните сладкарници, да изпиете по чаша рицина или бира в старото кокетно кварталче Лададика.
Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Нощувка.
Ден трети- 01.01.2014.Гърция- България.Закуска.Отпътуване за България в12 ч. Пристигане в София вечерта.

C                   Capsis hotel-4*
Настаняване
Пакетни цени
*Резервации до 30.11.2013
Резервации след 30.11.2013
1 възрастен в двойна стая
285 лв
310 лв
Трети възрастен (дете над 12 г.) в двойна стая
250 лв
275 лв
Единична стая
375 лв
405 лв
1-во дете до 6 г. в стая с 2 възрастни
85 лв
85 лв
1-во дете от 6 до 8 г. в стая с 2 възрастни
115 лв
120 лв
1-во дете от 8 до 12 г. в стая с 2 възрастни
155 лв
160 лв
2-ро дете до 6 г. в стая с 2 възрастни, /настанени в 1 стая с 3 легла/
210 лв
220 лв
2-ро дете от 6 до 8 г. в стая с 2 възрастни, /настанени в 1 стая с 3 легла/
250 лв
275 лв
2-ро дете от 8 до 12 г. в стая с 2 възрастни, /настанени в 1 стая с 3 легла/
280 лв
300 лв
*Възможност за настаняване на 2 възрастни с 2 деца в2 стаи с междинна врата – калкулира се цена за двойна стая(2 възрастни) + цена за първо дете + цена за единична стая
**Деца под 6 г. не ползват място по време на Празничната Новогодишна вечеря / без меню.
***Възможност за вечери на шведска маса в хотела на 30.12.2013 г. – 13 ЕВРО на човек на ден(резервират се при записване)


*Цените за ранни записвания са валидни при следните условия:
  • Резервация в упоменатите срокове
  • 50% авансово заплащане на общо дължимата сума с потвърждението на резервацията
  • В случай на анулация по каквато и да е причина, авансово заплатената сума не се възстановява
І.Пакетните цени са в български лева на човек и включват:
  • транспорт с лицензиран автобус, оборудван с климатик, мини-бар и TV;
  • 2 нощувки със закуски;
  • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела;
  • панорамна обиколка на Солун;
  • шопинг тур в най-големия търговски център на Средиземноморието - Mediterranean Cosmos;
  • медицинска застраховка с асистанс за периода на пътуването с покритие 10 000 ЕВРО;
  • водач от агенцията по време на цялото пътуване.
ІІ.Ценатане включва:
    • разходи от личен характер;
    • допълнителни напитки и консумация, невключени в менюто на Новогодишната вечеря.
ІІІ.ДРУГИ:
  • Отстъпките за деца са валидни при настаняване с 2 възрастни
  • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
  • Медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
  • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
  • НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст.

КОЛЕДА В ИЗРАЕЛ (6 ДНИ) -> ГРУПОВО ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ И МЕСТЕН ЛИЦЕНЗИРАН ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! ГАРАНТИРАНА ЦЕНА!

Цена и дата : 20.12.2013 – 1185 лв.

1 ДЕН - 11.10 ч. - полет от София за Тел Авив с авиокомпания „Ел Ал“. 13.45 ч. - кацане в Тел Авив. Посрещане.Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив - икономическия и финансов център на Израел; „Белият град” - обявен квартал в Тел Авив под закрилата на ЮНЕСКО като световно архитектурно наследство с над 4000 сгради в стил Баухаус; площад „Дизенгоф“ - сърцето на града; спирка на площад Ицхак Рабин - мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Пешеходна разходка в стария град Яфо,известно със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Разходка из древните останки на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо. Посещения на Неве Цедек - първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 г. Трансфер до хотела в Бат Ям / Нетаня. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Кейсария- градът на израелския елит. Организирано посещение на античния град,някогашната главна база на римските власти в Юдея - римското пристанище, аквадукта, амфитеатъра. Отпътуване за Хайфа - най-големият град в северен Израел и третият по големина град в страната. Изкачване на планината Кармел с невероятните гледки към залива на града. Организирано посещение на Бахайския храм и свободно време в бахайските градини. Отпътуване за Акко - средновековната азиатска столица на Кръстоносците. Пешеходна разходка в Акко. Отпътуване за Тверия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Назарет- градът, в който Иисус изкарва своето детство. Посещение на църквата „Благовещение” и църквата „Св. Йосиф”. Отпътуване за Кана Галилейска - мястото,на което Иисус показал своето първо чудо, като превърнал водата във вино по време на сватба. Отпътуване за Капернаум и посещение на древната синагога, в която Иисус е преподавал. Отпътуване за Табха - мястото, където Иисус нахранил 5000 човека с две риби и няколко питки хляб. Отпътуване за Ярденит - известната кръщелна зона и мястото, на което Йоан Кръстител покръстил Иисус и мястото, от което р. Йордан излиза от Галилейското езеро в посока Мъртво Море. Отпътуване за Витлеем - едно от най-свещените места на планетата. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Йерусалим - свещената земя на всички вярващи християни,
мюсюлмани и юдеи. Изкачване на Елеонския хълм с панорамни гледки към Йерусалим, в подножието на който се намира Гециманската градина, от която Иисус Христос се възкачил на небесата, заобиколен от учениците си и от Богородица. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим - разглеждане на арменската и еврейски части на града; разходка до римското Кардо - най-известния и добре запазен античен римски път в града; разходка по Via Dolorosa - пътят който Иисус извървял с кръста си до Голгота - мястото на неговото разпятие. Посещение на църквата „Гроб Господен”. Свободно време. Отпътуване за Витлеем за панорамна гледка към хълмовете на овчарите, от които те видели Витлеемската звезда. Посещение на църквата „Рождество” и площада
на Яслата. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН - Закуска. Отпътуване към Мъртво море през Юдейската пустиня. По пътя - посещение на крепостта „Масада” -най-вълнуващата крепост в Израел, разказваща история за постоянство и сила, вяра и достойнство, амбиции и трагичен край. Крепостта е разположена на върха на планина, до която се достига с кабинков лифт. Организирано разглеждане на Масада. Отпътуване към бреговете на Мъртво море. Свободно време за плаж и кални бани с минерални соли (ако времето го позволява). Отпътуване за Витлеем - едно от най-свещените места на планетата. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. 17.30 ч. - полет от Тел Авив за София с авиокомпания „Ел Ал“. 20.20 ч. - кацане на летище София.
Цената включва:
- Самолетен билет София - Тел Авив - София на авиокомпания "Ел Ал";
-Транспорт по описания маршрут;
-Посрещане и асистанс на летище
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Armon Yam" *** или подобен в Бат Ям / Нетаня;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Bali" *** или подобен вТверия;
-3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Nativity" *** или подобен във Витлеем;
-Екскурзоводско обслужване на български език;
-Входни такси за Акко, античния град в Кейсария и крепостта "Масада"(входна такса и лифт);
-Водач от България по време на екскурзията;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 EUR;

Цената не включва:
- летищни такси: 239 лв;
- обеди;
- напитки;
- бакшиши за екскурзовод и шофьор;
- разходи от личен характер.

Отстъпка: Деца до 11,99 г., настанени в двойна стая с двама възрастни: 155 лв
Доплащане:
- летищни такси (доплащат се задължително): 239 лв (подлежат на препотвърждение в деня на издаване на билета);
- единична стая: 389 лв.
Полезна информация:
- Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,5 лв. При промяна на валутния курс с над 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
- Необходими документи за пътуване на български граждани над 18 г.: валиден задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца след дата на пътуване.
- Визов режим за български граждани: не се изисква виза.

петък, 20 септември 2013 г.

Училищни мероприятия - ЕДНОДНЕВНИ 2014

СВОГЕ- „ПРАБЪЛГАРСКОТО СЕЛИЩЕ” в„Замъкът”! http://zamakat.org За деца до 4 клас. 
Пристигайки в „Замъкът”, децата ще се потопят в един друг, далечен иразличен свят, част от нашата българска история. 
Малчуганите ще бъдат облечени като истински прабългари, за да могат да сепренесат в онова далечно време. Те самите ще бъдат„героите”- участници внего. 
Селището предлага три модула /ПО ИЗБОР/, които не само пресъздават бита напрабългарите,но и възпитават на работа в екип и взаимна подкрепа. 

І-ви модул: ПРАБЪЛГАРСКИ ЗАНАЯТИ 
  • Тъкачество.
  • Изработка на прабългарски лък.
  • Изработка на прабългарски накит.
  • Животновъдство.
Изработените гореспоменати „оръдия на труда” се подаряват на децата. 
ІІ-ри модул: ПРАБЪЛГАРСКИ СЪСТЕЗАНИЯ 
  • Стрелба с лък.
  • Хвърляне на ласо по „магаре”.
  • Езда на кон с меч.
  • Езда с препятствия.
ІІІ-ти модул: ЕДИН ДЕН ОТ БИТА НА ПРАБЪЛГАРИТЕ 
  • Изграждане на шатра.
  • Ловуване.
  • Готвене.
  • Ритуал.
  • Правене на огнище с висящ съд за готвене.
Цена:43 лв .
Цената включва: 
  • транспорт,
  • застраховка,
  • грижа на детски аниматор,
  • ползване на всички съоръжения на територията на „Замъкът”, както и един от модулите, описани по-горе,
  • обяд - царска домашна пица и чаша натурален сок за всяко дете.

СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ВИТОША – Х.АЛЕКО
Цена:30 лв. 
Цената включва: транспорт, обикновена и планинска застраховка, спортнапрограма, организирана от инструктори на фирма “Мотен”, която включва безопаснои екологично пребиваване в планината, спортни игри, разпъване на палатка,елементарна първа помощ, първи стъпки в алпинизма, алпийски тролей,рапел и ориентиране,техники за катерене на алпийска стена .ЗИМЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ВИТОША – Х.АЛЕКО
Цена:32 лв .
Цената включва: транспорт, обикновена и планинска застраховка, спортнапрограма, организирана от инструктори на фирма “Мотен”, която включва пързалянес шейни, дърпане на въже, скачане върху големи топки, правене на снежен човек,правене на иглу и други. 
ЗИМЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК НА РИЛА - ПАНИЧИЩЕ
Цена:33 лв. 
Цената включва: транспорт, обикновена и планинска застраховка, обяд,спортна програма,oрганизирана от ски учители към хотел “Бор”, която включвапързаляне с шейни, дърпане на въже, скачане върху големи топки, правене наснежен човек,правене на иглу и други.

Училищни екскурзии - ЕДНОДНЕВНИ 2014

ЕДНОДНЕВНИЕКСКУРЗИИ 2013-2014 г. 
Обиколка на София с автобус и екскурзовод и посещение на още един обект от: Националния исторически музей, Ботаническата градина, Военно-историческия музей, Изложбата България на длан, Природо научния музей, Музея Земята и хората, п Посетителския център на Витоша - 17 лева

Байлово – музея и къщата-музей на Елин Пелин- 20 лева

с.Осиковица и посещение на природния парк „Небесни пасбища” - 22 лева

София – Пещерата "Съевата дупка" – с.Брестница – Ферма за щрауси - София - 24 лева

Боровец (Самоков – Сарафската къща)- 23 лева

София – крепостта „Траянови врата” – Долна баня – ферма за щрауси – Костенски водопад – София- 24 лева

3 юни – възстановка на последния бой на група Ботеви четници край с. Лютиброд– Черепишки манастир – Манастир 7-те престола, ферма за щрауси- 25 лева

София – Черепишки манастир – с.Лютиброд – средновековната църква „св.георги” от 12 в. – с. Челопек – къщата на баба Илийца с урок по родолюбие (запознаване на децата с дарак, предене, тъкане) – вр. Околчица – София- 28 лева

Рилски манастир - 26 лева

Копривщица - 26 лева

София – Ресиловски манастир – Овчарченски водопад – Паничище – посещение на Информационния туристически център – Сапарева баня (гейзера с най-топлата минерална вода) – София- 24 лева

София – ман. “7-те престола” – Черепишки Манастир – Враца - пещерата Леденика - София- 29 лева

София – Панагюрище – Старосел - Хисар- 33 лева

Пловдив – (Стария град, Римския Амфитеатър)- 29 лева

София – Банско (4 музея)- 29 лева

Сопот – Карлово – Калофер- 29 лева

Копривщица с урок в килийното училище и изработване на битова кукла - 31 лев

София – Плевен (Плевенската панорама)- 31 лев

Мелник – Роженски манастир- 33 лева

Пловдив, Асеновград (Палеонтологичен музей), Бачковски манастир- 30 лева

Троян–Римската станция край с. Ломец -Троянски манастир–Орешака-с.Черни Осъм- 33 лева

София – Ловеч – Крушунски водопади- 34 лева


Цените на еднодневните екскурзии са загрупи от минимум 40 ученика и 4 учители. Те включват транспорт имед.застраховка 
При заявка се плаща по 10 лв. капаро,което не се възстановява при отказ от екскурзията. 
Таксите за музеите се събиратдопълнително от учителите. 
Ако групата е по-малка, цената ще сеувеличи. 
•“Хрис Травел
”си запазва правото да променя ценитепоради независещи от него причини и обстоятелства.

Ученическа екскурзия в Централна Европа 2013 - 2014



СТОЛИЦИ НА СРЕДНА ЕВРОПА БУДАПЕЩА, ВИЕНА, ПРАГА
2013 - 2014 г.
8 дни, 7 нощувки
Ден  първи.Тръгване от София в 6.00 часа. Пътуване до Будапеща през Сърбия. Пристигане в хотела около 21.00 часа. Настаняване. Нощувка.
Ден втори.  Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание разходка с корабче по р. Дунав. По възможност посещение на градчето Сентендре. Нощувка.
Ден трети.Закуска. В 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с автобус по представителния булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници – Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламента с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. По желание: разглеждане на лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун".  Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Вечерта настаняване в района на Виена. Нощувка.
Ден четвърти. Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица Марияхилферщрасе" или за посещение на Художествената галерия, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти или Къщата на Пеперудите в Двореца "Хофбург". Отпътуване за Прага в 12.00 часа.  Настаняване в хотел**. Нощувка.
 Ден пети. Закуска.Прага- пешеходна обиколка с местен екскурзовод на центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО : Храдчани - Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала страна – бароковата църква от 18 в. “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Вълтава. Нощувка.
Ден шести. Закуска. Потегляне обратно за България. Преди границата със Словакия разглеждане на огромния бароков комплекс Леднице – обект на ЮНЕСКО. Продължаване към Братислава. Свободно време за разглеждане центъра на Братислава. Настаняване в хотел**. Нощувка.
Ден седми. Закуска. В 07.30 ч. преминаване през Унгария. Следобед отбиване към градчето Опустасер, където се намира Националният исторически мемориален парк. Той се простира на огромна територия и в него може да се разгледа световноизвестната панорама, в която на огромно платно с площ 1760 кв.м са нарисувани няколко хиляди фигури, изобразяващи нахлуването на маджарските племена на територията на сегашна Унгария. Особена атмосфера създава и звуковото оформление на панорамата. По желание може да се разгледа изложбата с восъчни фигури, изобразяващи унгарските крале, както и изложбата с фигури, представящи градския бит от 19 в. Около 15.00 ч. продължаване към границата и Нови Сад.  Настаняване в хотел*** в гр. Нови Сад. Свободно време за разглеждане на центъра на този интересен град. По желание вечеря в хотела. Нощувка.
Ден осми. Закуска. Освобождаване на хотела, за да разгледаме историческия център и Петроварадинската крепост с местен екскурзовод. След това отпътуваме за София. Пристигане привечер в София.
ЦЕНА: 569 лв.
Цената включва: транспорт, мед.застраховка, 7 нощувки със закуски в Будапеща, Виена, Прага, Братислава и Нови Сад, придружаващ екскурзовод.
Допълнително плащане:
- Вечери (10 евро в Будапеща, 12 евро във Виена, 5 евро в Прага, 10 евро в Братислава,  10 евро в Нови Сад);
- 20 евро/ученик гаранция в хотела в Прага; ако няма повреди тя се връща;
- Разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро;
- Разходка с корабче по р.Вълтава – 10 евро;
- Музеи и карти за градския транспорт.
Минимална група: 40 ученика, 4 преподаватели, 1 мед.лице
ОБЕКТИ, КОИТО ЩЕ СЕ ПОСЕТЯТ
- Един цял ден в Будапеща с разходка с корабче по р.Дунав.
- По желание може да се посети таверна с жива циганска музика и вечеря.
- Цял ден разглеждане на Виена.
- Цял ден разглеждане на Прага с разходка с корабче по р. Вълтава.
- Разглеждане на огромния бароков комплекс Леднице – обект на ЮНЕСКО .
- Разглеждане на Братислава.
- Посещение на Националния исторически мемориален парк в градчето Опустасер в Унгария, близо до Сегед. В него може да се разгледа световноизвестната панорама, в която на огромно платно с площ 1760 кв.м са нарисувани няколко хиляди фигури, изобразяващи нахлуването на маджарските племена на територията на сегашна Унгария.
- Нови Сад и Петроварадинската крепост.