петък, 30 август 2013 г.

Екскурзия до остров Св. Ахил в Гърция с една нощувка през Октомври 2013

ЕКСКУРЗИЯ  ДО ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ-ГЪРЦИЯ
Едеса-Кастория-Св.Ахил-Килкис
Дата на тръгване:05.10.2013,12.10.2013
При събрана група от минимум 35 плащащи по всяко време.
Цена:138.00лв.
Ден първи.Отпътуване в 6.50,00 ч. от София  по маршрут:София - Кастория. Фотопауза в Едеса-впечатляват водопадите,фабриката –музей. Свободно време за обяд.Отпътуване за Кастория- стария град Костур със старинните църкви от 18 и 19 век и с множество магазини за кожени изделия.Красиво разположен на брега на  езерото. Настаняване в хотел 2**/3***. Нощувка.
Ден втори.Закуска.Свободно време в Кастория -музеи, магазини с кожени изделия.
Или по желание срещу допълнително заплащане.

Посещение на о-в Св Ахил.Отпътуване за  Преспанското езеро.Посещение на о-в Св. Ахил, където българският цар Самуил отнася мощите на Св. Ахил Лариски. На това място по негово желание е погребан и самият цар Самуил. Фотопауза - базиликата Св.Ахил, където са гробовете на цар Самуил, синът му Гавраил Радомир и Иван Владислав. Наоколо са намерени още 300 гроба-предполага се, че са на Самуилови войници.Свободно време за обяд на брега на езерото. Отпътуване за България. По пътя кратка почивка в гр. Килкис- бившия Кукуш. 
Цената включва: транспорт с лицензиран  автобус  ;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3 звезди;водач от агенцията.
Ценатане включва:посещение на остров Св. Ахил и Преспанското езеро– 21лв.;входни такси за музеи, посещавани по желание;доплащане за вечеря в ресторанта на хотела –  15 евро;обяд на езерото –  11евро;разходка с корабче по езерото"Кoстур" -7 евро;медицинска застраховка -4 лв. /  застраховката за лица над 65 г –8 лв/.

сряда, 21 август 2013 г.

НИШ И ДЯВОЛСКИЯТ ГРАД 2013

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ
Маршрут: София - Ниш–Прокуплие – Дяволският  град

ПРИ СЪБРАНА ГРУПА ОТ 35 ПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ
Цена: 33 лв.
Отпътуване от Софияв : 6.30 ч. от площад Александър Невски/началото на ул. Оборище/.

Фотопауза при Челе кула, построена след боя на хълма Чегар, където войводата Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809 г. биват разгромени от многочислената турска армия.

Пешеходна разходка в центъра на Ниш : Площадът на Освобождението,в центъра на който е Паметникът наосвободителите на града, издигнат през1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка,Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът Бановина, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет.

Свободно време.

Отпътуване за Дяволския град. Легендата разказва, че в далечни времена това място било обитавано от скромни и богобоязливи хора. Това раздразнило дявола, който приготвил дяволска вода, която да накара хората да забравят своето родословие. След като жителите пили от тази вода, те организирали сватба между брат и сестра.Дяволският план бил осуетен от фея,която според легендата и до днес бди над това място. Тъй като феята не могла да вразуми булката и младоженеца,започнала да се моли на Господ  да попречи на тази сватба. Господ чул молбата и съединил земята и небето като превърнал хората в камък. Днес на това място са формирани два природни феномена - 202 скални формации с височина до 15 метра и два извора с вода с висока киселинност и минерализация, които превръщат това място в чудо на природата. Посещението на Дяволския град включва изкачване до главната платформа в комплекса, откъдето се открива невероятна панорама към природния феномен и планината Радан.

17.00 ч. - Отпътуване за България.Пристигане в София късно вечерта.

Забележка.При събрана група от минимум 35 плащащи – по всяко време.

четвъртък, 15 август 2013 г.

Сърбия - Димитровград 2013

Димитровград - Сърбия

двудневна
Всяка събота при събрана група от 35 плащащи
Цена:128.00
Ден първи.Отпътуване от София в 7.00 по маршрут Калотина –Темски манастир. Манастирът е разположен на левия бряг на река Темщица, край селоТемска, община Пирот. След манастира продължаваме  за Пирот- посещение на Момчилова крепост и музея на Понишавието.Свободно време за обяд и пазар.Отпътуване за Димитровград и настаняване в хотел **. Вечеря. Нощувка.
Ден втори.Закуска.Отпътуване за Погановски манастир.Разглеждане на манастира и свободно време.Посещение на Суковски манастир. Връщане в Димитровград  - свободно време и по желание и срещу допълнително заплащане– организиран обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цената включва:
- транспорт с лицензиран  автобус;
- екскурзоводско обслужване;
- медицинска застраховка;
- нощувка със закуска;
-вечеря със сръбска музика на живо.
Цената не включва:- входните такси на посещаваните обекти;
- разходи от личен характер.
Примерно меню за вечеря:предястие- урнебес салата, луканка и кашкавал;сръбска мешана скара -плескавица – 0,150 гр.,бела вешалица(свинско филе- 0,150 гр.),пилешка пържола-0,150 гр.; шопска салата и прясно зеле с моркови;питки;десерт-торта.
Неограничена консумация на ракия по избор (дюлова,сливова, гроздова,крушова),сръбска бира, червено и бяло вино,негазирани и газирани сокове, фанта,кола, минерална и газирана вода .


В Гърция на плаж за 1 ДЕН

Всяка събота или неделя при събрана група от 35 плащащи
Цена: 43.00лв.
Тръгване в 05.00 ч. от София за Аспровалта, Гърция. Пристигане около 10.00 часа в Аспровалта. Свободно време за плаж, разходки, и посещение на заведения.
Около 17.30 ч. тръгване обратно за България. Пристигане в София късно вечерта.
Курортният район Аспровалта е в близост до град Кавала. Пясъчният бряг на Аспровалта,дълъг 2 км и широк 70 до 120 м, е носител на син флаг заради чистотата си, красотата и опазването на околната среда в региона.Туристите са категорични, че дългият няколко километра плаж на Аспровалта е един от най-хубавите в цяла Гърция.Аспровалта е модерен морски туристически район на брега на Егейско море. Намира се само на час път от Солун, Кавала, Серес и Драма. Известни са местните таверни,рибни заведения, както и нощният живот и кафетата в този процъфтяващ курорт.Посетителите могат да практикуват водни спортове , като платноходство, плажен волейбол, водни ски. Има много места,където може да се наеме мотор или кола.Бижуто на Аспровалта е пешеходната алея- центърът на забавлението.
Цената включва:

- автобусен транспорт;
- водач от агенцията по време на пътуването;
-медицинска застраховка .

Цената не включва:
- разходи от личен характер;
-консумация на плажа.