четвъртък, 21 март 2013 г.

Екскурзия в Гърция за Абитуриенти и приятели!!! Малко почивка след изпити и балове - 1-2 ЮНИ 2013



ЕКСКУРЗИЯ ДО ГЪРЦИЯ

РЕЛАКС СЛЕД ИЗПИТИ,АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ

На дискотека в Гърция



 1- 2 ЮНИ

 Ден първи.7.30 часа тръгване от площад „Александър Невски“.Преминаване на границата и отпътуване за Солун- обиколка на града-“Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер;Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър.

Отпътуване за Паралия Катерини.Настаняване в хотел.Вечеря.След вечеря – на дискотека.

Нощувка.

Ден втори.Закуска. Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време .

Тръгване за България.Пристигане около 20.00 часа.



Цена:159 лева

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус;

- обиколка на Солун;

- посещение на Едеса и фотопауза при водопадите;

- 1 нощувка със закуска;

- 1 вечеря;

- застраховка;

- водач от Хрис Травел.

Екскурзията се осъществява при минимум 40 плащащи.

вторник, 19 март 2013 г.

НЯМА МЕСТА !!!! ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2013 ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ !!! 445 лв.


 
Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ДЕЛФИ - КИЛИНИ -

остров ЗАКИНТОС - ЯНИНА – СОФИЯ

5 дни – 4 нощувки; дати : 02.05 - 06.05.2013

Името на остров Закинтос се появява в митовете и легендите още от праисторически времена. В „Илиада" на Омир се споменава, че името на острова е взето от сина на легендарния цар на Фригия -Дарданос. Закинтос се смята за колонизатор на острова, според легендите той е построил акропол, на чието място днес се намира Веницианският замък Псофида. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови. Площта му е 410 кв. км, а бреговата му линия е с дължина 123 км. Релефът на острова е разнообразен - има плодородни равнини на югоизток, които приминават плавно в спокойни и златни пясъци. Западната част на острова е планинска. Столицата на острова носи същото име - Закинтос, неофициално местите я наричат Хора. Населението е около 35 000 души.
Закинтос е най-предпочитаното място в Средиземноморието за живот и създаване на потомство на голямата морска костенурка с латинското име Caretta Caretta. А островът е и популярна туристическа дестинация, особено сред британците и германците. Застрашените морски костенурки се борят за място на пясъка с повече от един милион туристи.


1 ден – 02.05.2013 -  Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ маршрут София –Солун - Делфи / 663 км. / . Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
2 ден – 03.05.2013 - Закуска.Ще разгледаме най-големия оракулски Аполонов храм, чиито останки са приютени в живописната котловина на планината Парнас. Делфи, който достига своя разцвет през VI век пр. н.е., става главен религиозен център на елините. От руините, оцелели от времето на театъра, стадиона, както и на мраморния храм-ротонда, окръжен отвсякъде с колони, стъпили върху тристепенна основа, днес съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Ще продължим към Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела – свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ден – 04.05.2013 - След закуска, ще се отправим към град Закинтос – столица на острова. Ще се качим на хълма Бохали за кратка фото пауза с изумителната панорамна гледка към града и Венецианската крепост. Ще разгледаме площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера. Ще видим Византийския музей, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова /. Ще вземем участие във Великденските шествия. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Около 22:00 часа, ще се върнем в столицата за финалните процесии и посрещане с пищна заря на Христовото Възкресение. Нощувка.


4 ден – 05.05.2013 - Закуска. По възможност отпътуване за селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се докоснем до неповторимата красота на  „Сините пещери” и тюркоазенo омайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Връщане в хотела. Празничен Великденски Обяд с печено агне, традиционни Великденски специалитети, танци, фолклорна програма. Нощувка.
5 ден- 06.05.2013 - След закуска, отпътуване за България. Кратка почивка в град Янина, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Пристигане в София късно вечерта.

цени за ранни записвания до 29.03.2013 !

Хотел Tsilivi Admiral 3*

Възрастен в двойна
стая
Трето легло в двойна
стая
Дете
0-11.99 с двама възрастни
Самостоятелна стая
02.05 – 06.05.12
445 лв.
370 лв.
250 лв.
На запитване

Пакетната цена включва:

* транспорт с лицензиран автобус ,
* такси за моста Рио - Антирио
* фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
* 1 нощувка със закуска в Делфи
* 3 нощувки със закуски в Закинтос -  хотел  3*
* 2 вечери на блок маса
* Великденски обяд в 4* хотел Zante Maris
* Панорамна обиколка на Закинтос
* всички трансфери по програмата
* медицинска застраховка с асистънс
* екскурзовод/водач от фирмата организатор



Цената не включва:

Екскурзия с корабче ( по възможност )  - 18 евро при минимум 20 участници
Входна такса на Делфи – 9 евро

понеделник, 4 март 2013 г.

Майски празници в Индия – Делхи – Джайпур – Агра – Кхаджурахо за 650 евро

ИНДИЯ – ЕКЗОТИЧНА и ЕРОТИЧНА
ЗАВЛАДЯВАЩА МАГИЯ
Делхи – Джайпур Агра – Кхаджурахо
Дати: 29.04 – 07.05.2013 г.

1 ден – Отпътуване от летище София, терминал 2 за Индия с авиокомпания Аерофлот в 12.45 часа. Кацане на летище Шереметиево в 16.45 . Полет за Индия в 19.25 часа.
2 ден – Пристигане на международното летището „Индира Ганди” в Делхи в 03.00 часа.  Посрещане от представител на фирмата-партньор с гирлянди от ароматни индийски цветя. Трансфер  до хотел "Parkland Grand" 4* или подобен. Кратка почивка. Към 10.30 часа среща с екскурзоводав хотела. Обяд в местен ресторант. Следобед полудневна обиколка на Новия Делхи с посещение на Кутуб Минар – кула(минаре) висока 73 м., строена през 11 век от червен пясъчник – един от най-ранните и най-ярки образци на Индоислямската архитектура. Разходка покрай Портите на Индия– национален мемориал, построен в памет на загиналите индийски войници. Разглеждане (отвън) на двореца на президента и правителствените сгради, помещаващи се в „Северния блок”, построени от британците, когато Индия е била част от Британската империя. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до хотел Parkland Grand 4* или подобен. Настаняване. Нощувка.
3 ден – Закуска. Отпътуване за Джайпур – „розовия град“, столица на щата Раджастан. Обяд в местен ресторант. Следобед има възможност да се посети СПА център, който предлага редица процедури за подмладяване на ума, тялото и душата с най-добрите СПА терапии, създадени с много грижа и любов с цел насърчаване на баланса и вътрешното спокойствие. Използват се само най-качествените елексири и масла,създадени от най-пресните местни продукти, богати на хранителни вещества и луксозни аромати. Трансфер до хотел Ramada 4* или подобен. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
4 ден – Закуска.Екскурзия до форт Амбър – крепостта на някогашните управници на Джайпур с уникална архитектура, съчетаваща индуски и ислямски елементи. Изкачването на крепостта става върху гърба на слон. Вътре в крепостта се разглеждат „Залата на победата“ – Джак Мандир и Шееш Махал – зала с огледала. На връщане посещение на Джал Махал или „Водния дворец“ , който се намира в ценъра на езеро. През лятотото е пресъхнало, но през зимата се превръща в красиво езеро, пълно с вода и зюмбюли. Обяд в местен ресторант. Обзорната обиколката на Джайпур продължава с посещение на градския дворец, сега превърнат в музей, който разкрива уникална индуска архитектура и рядка колекция от картини, оръжия и типични костюми. Посещение на „Хава Махал”, построен от розов пясъчник във формата на коронатана бог Кришна, един от символите на Индия. Свободен следобед за разглеждане на базарите в Джайпур за покупки на бижута, платове, килими, керамични съдове и др. Вечеря в хотела. По желание може да се посети кръчма, дискотека или нощен клуб. Баровете и кръчмите в Джайпур са едни от най- веселите места в цялата страна. Голяма част от индийците и туристите идват специално в Джайпур, за да се насладят на прочутите нощни заведения. Ще може да се насладите на уникална индийска музика и традиционни питиета. Нощувка.
5 ден –  Закуска. Отпътуване за Агра, дом на едно от седемте чудеса на света – Тадж Махал. Градът е известен и с мраморните си изделия, ръчно изработените килими, платове, бижута и кожени изделия. По пътя разгледане на „Фатехпур Сикри” – дворцов комплекс с джамия, построени от могулския император Акбар Велики през 16 век като летен дворец за неговите синове. Комплексът е обявен от ЮНЕСКО за паметник на културата от световно значение. Пристигане в Агра. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотел Howard Park Plaza 4* или подобен. Настаняване. Следобед посещение на Тадж Махал – една от най-красивите сгради на земята, мавзолей на любовта, изваян от бял мрамор, построен от император Шах Джахан в памет на любимата му трета съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на Могулската архитектура, стил съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 година е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки, че централната сграда с известния си бял купол е най-популярният образ на Тадж Махал, съоръжението представлява много по-голям комплекс от функционално свързани сгради. Строителството започва около 1632 година и е завършено около 1653 година, като в него участват хиляди строители и занаятчии. Трансфер до хотела. Свободно време за запознаване с местните занаятии, търговските центрове на града.  Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
6 ден – Закуска рано сутринта. Трансфер до ж.п. гарата в Агра. Отпътуване със  супер бърз, луксозен влак до ж.п. гарата на Джанси. Пристигане в Джанси. Отпътуване за Кхаджурахо. Трансфер до хотел Clarks Khajuraho 4* или подобен.Настаняване. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време следобед за почивка или разходка в Кхаджурахо, известен със своите Еротични храмове, построени от династията Чандела около 1000 г. пр. н. е. От построените 85 храма до днес са се запазили едва двадесет. Те могат да бъдат разделени на три основни групи – Западни, Източни и Южни. Архитектурата на тези храмове е уникална и благодарение на скулптурите си с еротични мотиви, храмовете стават известни като храмовете с барелефи от Камасутра. Посещението на тези забележителни храмове е едно изключително и незабравимо преживяване. Вечеря в хотела. Нощувка.
7 ден –  Закуска. Посещение на изящните еротични храмове, построени  в Кхаджурахо по време на династията Чандела, включени в списъка на ЮНЕСКО за паметници на културата от световно значение. Храмовете в Кхаджурахо са едно от седемте чудеса на Индия – нареждат се на второ място след невероятния Тадж Махал. Храмовете акцентират върху изящната си архитектура, а в центъра на вниманието са еротичните барелефи. Днес храмовете са се превърнали в синоним на любовта иеротиката. Обяд в ресторанта на хотела. Отпътуване за ж.п. гарата в  Джанси. Отпътуване със супер бърз и луксозен влак за Делхи. Вечерята ще бъде сервирана във влака. Пристигане на ж.п. гаратав Делхи към 22.55 часа. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Clarks Inn Suites 4* или подобен. Нощувка.
8 ден – Закуска. Разглеждане на Стария Делхи. Посещение  на „Джама Масджид” – eдна от най-големите джамии в света. Тя е построена от Шах Джахан, строителят на Тадж Махал. Акцентът на обиколката ще бъде возенето във велосипедна рикша през оживените улици на легендарния базар „Чанди Чок” (Сребърната Улица). Обяд в местен ресторант. Разглеждане на Червения форт–крепост на Могулската династия, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Посещение на „Радж Гат”– мемориала на Махатма Ганди. В близост са разположени два музея посветени на живота и делото на Ганди. Посещение на храмовия комплекс Акшардам. За построяването на палата-паметник били използвани 12 000 тона бял мрамор ( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов камък (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан. Площта на храмът Акшардам е над 100 декара с 234 богато украсени стълби, 9 богато украсени куполи, един голям цокъл с гравирани в камъка слонове и 20000 статуи на големи индийски светци, поклонници, ачарии и божествени личности. Интересен факт е, че храмовият комплекс е построен само за 5 години. Храмът е изграден, без да се използва нито една желязна част. Само прецизното поставяне на тези камъни, дава устойчивост на сградата. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището в Делхи за полет до България в 04.10 часа.
9 ден – Пристигане в София в 11.45 часа. 
 Цената включва:
  • 7 нощувки със закуски на бюфет в 4*  – 3 в Делхи, 2 в Джайпур; 1 в Агра; 1 в Каджурахо;
  • 7 вечери описани в програмата в местни ресторанти или в ресторантите  на хотелите;
  • 7 обяда описани в програмата в местни ресторанти или в ресторантите на хотелите;
  • Трансфер летище - хотел- летище;
  • Транспорт с климатизиран микробус / автобус;
  • Всички екскурзии включени в програмата;
  • Всички входни такси в посещаваните туристически обекти и музеи;
  • Изкачване на Амбър Форд на гърба на слон;
  • Слизане с джипове от Амбър Форд;
  • Посещение на уникалните храмове в Кхаджурахо с барелефи от Камасутра.
  • Посещение на Тадж Махал;
  • Посещение на храмът Акшардам;
  • Местен екскурзовод на английски  или  руски  език;
  • Водач от Роял Травел Светимекс;
  • луксозни влакове: Агра –Джанси и Джанси – Делхи;
  • Возенето във велосипедна рикша през оживените улици на легендарния базар Чанди Чок  в Делхи;
  • Туристически такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 15000 EUR  (туристи над 65 години – доплащат);
Цената НЕ включва:
  •   Самолетен билет София – Делхи –София 595.00 EUR ( към дата 01.02.2013) подлежи на препотвърждение;
  •  Tуристическа виза – 100 лв.
  •   Такси за направата на снимки на някои от обектите;
  •   Пари за лични разходи;
  •    Бакшиши – около 40 USD;

Доплащане:
  • СПА процедура (масаж) в 5 звезден хотел в Джайпур – около 90.00 USD на човек за 60 - 90 минути;
  • Еднократно посещение на кръчма, дискотека, нощен клуб – около 80 USD на човек;  
  • Доплащане за единична стая – 187 EUR;
Намаления:
· Деца до 11.99г. настанени надопълнително легло в стаята на родителите си – 50% от редовната цена.
·    Деца до 11.99г. настанени в стаятана родителите си, без да ползват допълнително легло – 25% от редовната цена.


Цената е валидна  при група от минимум 16 туриста!

 Необходими документи за издаване на туристическа виза:
  • Mеждународен паспорт c валидност минимум 6 месеца след датата на връщане;
  • Визов формуляр; 
  • 2 снимки паспортен формат;
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация,преведена и легализирана на английски език.
 Ваксини: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.
Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.

Забележка:
В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, фирмата си запазва правото да коригира цената на екскурзията.