вторник, 19 февруари 2013 г.

Китай- Загадъчен и приказен Пекин– Сиан – Луоянг – манастира Шао Лин – Суджоу– Ханджоу – Шанхай ------->На цена от 1456 euro

Китай- Загадъчен и приказен

  Пекин– Сиан – Луоянг – манастира


Шао Лин –

Суджоу– Ханджоу – Шанхай


Дати: 24.04, 18.05, 16.09, 19.10.2013 г.     

1 ден – Отпътуване от летище София в 12.45 ч. през Москва за Пекин.
2 ден –  Пристигане в Пекин в 9.55 часа. Посрещане от представител на фирмата партньор. Посещение на храма „Йонгхе Лама” – сграда  произведение на изкуството. Това е най-големият ламаистки будистки храм извън Тибет, построен през 1649 г. за резиденция на принц Йонг от династия Цин, но след като той става император и се премества в Забранения град, сградата е превърната в храм. Обяд. Следобед разходка из един от най-разнообразните шопинг центрове в Китай – Дашилан. Вечеря – печена патица по Пекински. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден –  Закуска. Посещение на Великата Китайска Стена – едно от „Седемте чудеса на света” и символ на китайската цивилизация, строена от много императори от различни династии от V век пр.н.е. до XVI век сл.н.е. в северен Китай и служила за преграда срещу нахлуващи варварски племена. По пътя разглеждане отвън на Пекинския Олимпийски Парк с лекоатлетическия стадион „Птичето гнездо”, където се проведоха летните олимпийски игри през 2008г. Обяд. Посещение на прекрасния „Летен дворец” – най-голямата и добре запазена имперска градина, където китайското изкуство за аранжиране на градини достига своя връх – невероятна мозайка от зелени хълмчета, рекички и красиви павилиони се съчетават по неповторим начин. Нощувка.
4 ден –  Закуска. Посещение на Тиан ан мън” – най-големия градски площад в света, построен през 1417г., служил за вход към Имперския дворец. Посещение на Имперския дворец, по известен като „Забранения град”, построен в началото на XV век на мястото на двореца на монголския хан Кубилай и в продължение на почти пет века е дом на  24 императора от династиите Мин и Цин, сега музей. Обяд. Следобед посещение на Яксиу – закрит магазин на 4 етажа. Това е базар за дрехи, в който цените са значително по-евтини. Трансфер до ж.п. гарата за отпътуване до Сиан. Нощувка във влака в удобни спални вагони.
5 ден – Пристигане в Сиан рано сутринта. Посрещане от представител на фирмата партньор на ж.п. гарата. Трансфер до местен ресторант за закуска. Разходка по градските крепостни стени, построени върху основите на древния забранен град Танг. Стените са високи 12 м., широки 18 м. и са обкръжени с ров, пълен с вода – най-запазеното отбранително съоръжение в Китай. Обяд.  Посещение на историческия музей „Шаанкси”, считан за една от съкровищниците на Китай. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден – Закуска. Разглеждане на уникалната, световно известна „Теракотена армия” – археологическа находка от времето на първия китайски император Цин Шихуан, на повече от 2200 години.Всичките 8102 керамични войни са в реален размер и заедно с конете и каляските са строени в бойни формации. Днес това безценно археологическо съкровище е включено в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд. Връщане в града и посещение на огромната „Пагода на дивата гъска”, построена през 652 г. във времето на династия Тан. Пагодата е била убежище за многобройни будистки писмена, донесени от Индия. Посещение на музея Банпо – реставрирано неолитно селище, показващо сгради и най-различни артефакти. Вечеря – кнедли по Китайски в местен ресторант. Нощувка.
7 ден –  Закуска. Трансфер до жп. гарата в Сиан за отпътуване до Луоянг в провинция Хънан, Източен Китай ( високоскоростен влак – втора класа с удобни седалки). Посрещане от представител на фирмата партньор на ж.п. гарата и трансфер до Храмът „Белия кон“ - най-старият храм в Китай, разположен на около 10 км. от гр. Луоянг. Храмът е построен от император Мин от династията Хан. Съществуващият днес Храм „Белия кон“  съдържа над 100 по-малки храма, подредени вертикално. Те са разположени в централна линия от юг към север и от портата към планината, както следва: „Храмът на небесните крале“, „Храмът на великия Буда“, „Храмът на Махавира“, „Храмът на напътствието и дворът Буда Пилу“. Обяд. Посещение на пещерите Лонгмен, където може да се види един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
8 ден –  Закуска. Посещение на манастира Шаолин – дзен будистки манастир, известен с школата на Зен (Чен) будизма и бойните си изкуства. Манастирът е разположен в свещенната планина Суншан, недалеч от древната китайска столица Луоянг. Шаолин е построен през 495 г., с императорски указ, под влиянието на индийския монах Батуо(китайското название на Буда), който се приема за първия свещеник, пренесъл официално будизма в Китай. Ползвайки се с поддръжката на императора, монахът изгражда манастира и в последствие става негов игумен. Със своите проповеди Батуо привлича хиляди хора от цялата империя, желаещи да го слушат, така Шаолин придобива постепенно огромна популярност. През своето съществуване, за повече от 15 века, манастирът Шаолин е разрушаван и опожаряван няколко пъти. Всяка династия обаче има своя принос за реконструкцията и разширяването на манастира. Шаолин постепенно се превръща в една от големите ценности на китайското архитектурно изкуство. Наслаждаване на уникално Кунгфу шоу в храма. Обяд. Трансфер до жп гарата в Лоуянг. Отпътуване за Суджоу. Нощувка във влака – спален вагон.
9 ден –  Пристигане рано сутринта в Суджоу – известен като Венеция на Китай заради множеството красиви канали. Посрещане от представител на фирмата партньор на жп. гарата. Трансфер до местен ресторант за закуска. Посещение на хълма на тигъра , градината Лингеринг – обявена от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Обяд. Посещение на фабрика за коприна. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден – Закуска. Трансфер до Ханджоу – град известен с красотата на заобикалящата го природа и с богатото си културно наследство. Посещение на Западното Езеро – изключително впечатляваща местност, изпълнена с цветни островчета и висящи дървени мостове, считана от древните китайци за„опияняващо красива”. Посещение на парка „Хуаганг” – Парка на Цветния залив. Обяд. Разходка по алеите, минаващи на места под мостчета, които предлагат различни гледки към върбите, спускащи клони до повърхността на езерото и към прасковите дръвчета, окичени със цвят. Посещение на чайната „Мейджиа Ву” за дегустация на местния „Чай от Драконовия кладенец”. Нощувка.
11 ден – Закуска. Трансфер до Шанхай с автобус. Посещение на градините Ю‘юан, построени в средата на XVI век – любимо място за отдих и разходка на старите хора в Шанхай сред зеленина, езера, каменни островчета и красиви павилиони. Посещение на „Бунд” – крайбрежен булевард в централната част на града, по протежение на който са разположени впечатляващи сгради в европейски стил от началото на XX век – банки, търговски дружества и чуждестранни представителства. Обяд. Фото–пауза, в която ще се насладите отвън на Шанхайската телевизионна кула, висока 468 м. Разходка из „Тианжифан” – парка на изкуствата и булевард Нанджин, примамващ хиляди туристи със своите магазини и луксозни бутици. Настаняване в хотел. Нощувка.
12 ден – Закуска. Свободен ден за разглеждане и пазаруване в най-оживения и най-големия град в Китай – Шанхай.
13 ден – Закуска. Среща в хотела с представител на фирмата партньор и трансфер до летището за полет до България в 01.40 часа.
Цена за група от 16 туриста: 1456 EUR
Цената включва:
  • самолетен билет:   София – Пекин;
  • самолетен билет:  Шанхай – София;
  • 2 нощувки със закуски в хотели 4* в Пекин;
  • 2 нощувки със закуски в хотели 4 * в Сиан;
  • 1 нощувка със закуски в хотели в 4* в Луоянг;
  • 1 нощувка със закуска в хотели в 4* в Суджоу;
  • 1 нощувка със закуска в хотели в 4* в Ханджоу;
  • 2 нощувки със закуски в хотели 4 * в Шанхай;
  • 2 нощувки във влак – втора класа ( удобни спални вагони);
  • 10 обяда в местни ресторанти;
  • 2 вечери в местни ресторанти;
  • Билети за влакове: Пекин – Сиан – Луоян – Суджоу;
  • Трансфер с климатизиран автобус: Суджоу –Ханджоу – Шанхай;
  • местен екскурзовод на английски /руски език;
  •  водач от "Роял Травел Светимекс";
  • входни такси за посещаваните обекти;
  • трансфери: летище – хотел – летище;
  • 1 вечеря „ Патица по Пекински“ в Пекин;
  • 1 вечеря „ Кнедли по Китайски“ в Сиан;
  • Кунг Фу шоу в манастира Шаолин;
  • Посещение на Забранения град;
  • Посещение на Великата Китайска Стена;
  • Посещение на Летения дворец;
  • Посещение на Теракотена армия;
  • Медицинска застраховка ( над 65 години доплащане).
 *  Цената е формирана на база обменен курс 1 USD = 1,50 лева, при промяна на курса фирмата си запазва правото да  промени цената на екскурзията.
Цената НЕ включва:
  • входните билети за туристически обекти и музеи, невключени в
         програмата;
  • входните билети за стадион „Птичето гнездо”;
  • летищтни такси - 180 ЕUR (подлежат на препотвърждение);
  • туристическа виза - 80.00 USA;
  • доплащане за единична стая – 278 ЕUR;
  • пари за лични разходи;
  • бакшиши за обслужващия персонал;
  • вечери;
За индивидуалните клиенти:  датата на пътуване може да бъде и по           желание на клиента.
Необходими документи за издаване на туристическа виза:
  • Mеждународен паспорт c валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Китай;
  • Визов формуляр;
  • 1 снимки паспортен формат;
  • Ксерокс копие на първа страница на задграничния паспорт;
  • Непълнолетни,пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация,преведена и легализирана на английски език. 
Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер 50% от цената и записване минимум 2 месеца преди пътуването.

Екзотична почивка на остров Ибиса - столицата на забавлението на цена от 475 euro

 



Ибиса,за записвания до 18 февруари2013 год.http://www.christravelbg.info/offer.php?lang=bg&offid=235
ПРОЛЕТ 2013


Дати на заминаване:
Цени в EUR:
Цени в BGN:
Наличност:
ПРОЛЕТ 2013

29.04 -06.05.2013 г.
481 euro
939 лв 889 лв
има места
06.05 - 13.05.2013 г.
470 euro
919 лв 869 лв
има места
13.05 - 20.05.2013 г.
475 euro
929 лв 879 лв
има места
20.05 - 27.05.2013 г.
475 euro
929 лв 879 лв
има места

Цената включва:

  • Самолетен билет за директен чартърен полет с включени летищни такси
  • 7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и минерална вода за вечеря) на блок маса в хотел Atlantic 4* (или подобен), Ибиса
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Полудневна екскурзия с водач на български език
  • Обслужване на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Europ Assistance Espana" с лимит на отговорност 5 500 EUR

Цената не включва:

  • Цената не включва разходи от личен характер.
  • Допълнителни екскурзии - записване на място.

Oтстъпки

  • Отстъпкa за 3-ти възрастен на допълнително легло: 40 лв;
  • Дете от 2 до 12 г. на допълнително легло с двама възрастни – 66 лв.

Доплащания

  • За туристи в детска и средна възраст - от 2 г. до 55 г., които не са настанени в двойна стая с един турист над 55 г. - 180 лв.
  • Единична стая - 242 лв.

Други условия по програмата

Цените са гарантирани, горивната таксае включена за всички дати!

Програма:

1 ДЕН - Oтпътуване от летище Софияс директен полет до Ибиса. Трансфер дохотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН - Закуска. Информационнасреща. Обяд. Полудневна екскурзия сводач на български език (включена вцената). Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН - Закуска. Свободно време.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН - Закуска. Свободно време.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН - Закуска. Свободно време.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН - Закуска. Свободно време.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН - Закуска. Свободно време.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летищетоза полет до България.

Други условия по програмата

Ценовата оферта е валидна за "Над 55-годишни & Приятели" и включва възможност за настаняване на второ лице, без възрастови ограничения в двойна/тройна стая.

Допълнителни екскурзии

- Старият град на Ибиса - Dalt Vila (полудневна екскурзия) - 26.90 евро
- Круиз до Es Vedra (полудневна екскурзия)- 36.20 евро
- Екскурзия до о-в Форментера (целодневна екскурзия) - 77.00 евро
- Обиколка на Ибиса с автобус (целодневна екскурзия) - 41.30 евро
- Посещение на уличния хипи пазар вSan Carlos (полудневна екскурзия, включена в цената)

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ЛЕЗБОС на 01.05- 06.05.2013 САМО за 445 лв.

София - Айвалък - остров Лезбос - Троя - Чанак кале - Софияhttp://www.christravelbg.info/offer.php?lang=bg&offid=308
Дата на пътуване:01.05- 06.05.2013

Програма без нощни преходи
Ден първи.
Отпътуваме от София – 06.30 ч. през Одрин, Чанак кале и пристигаме вечерта в Айвалък. Този прелестен малък град се намира в центъра на търговията с маслини и предлага неповторима атмосфера,изтъкана от калдъръмени улички, малки гоcтилници и безкрайни плажове. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Ден втори.
Закуска.Ще отпътуваме за Бергама (Пергамон)–един от най-великите градове на Античния свят, познат със своя разкошен Акропол,храма на Атина, Дворците на елинските царе, олтара на Зевс, храма на Траян,мраморните храмове на Деметра, огромния античен театър и знаменитата Бергамска библиотека – единствената съперница на Александрийската. Ще продължим към Асклепион – първата болница в човешката история, основана от Асклепий. Сред колоните на някогашния импозантен комплекс се е прилагало лечение със змийска отрова, останало и до днес като знак на фармацията. Отпътуваме с ферибот(1.30мин.) за остров Лезбос– третия по големина гръцки остров, дом и вдъхновение на поети (Сафо 7 век пр.н.е.-6 век пр.н.е.), певци и художници.Островът е наричан от турците „Градината на империята” заради 12 000 000 маслинови дръвчета, засадени тук. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Ден трети.
Закуска.Ще разгледаме столицата на остров Лезбос– Митилини. Ще посетим Византийската крепост на Юстиниян, Катедралата Св.Атанасий. Ще продължим към богато украсената катедрала „Св. Терапон” /построена в стил постбарок /, статуята на свободата, старогръцкия амфитеатър Архайо театро / единственият запазен паметник от древен Митилини /. Свободно време за обяд. Ще продължим към Плумари– архитектурата на града е удивителна със своите огромни, разноцветни къщи,малки зехтинови фабрики и тесни улички,кацнали живописно върху огромна канара.Жителите на града се гордеят със световноизвестното си узо „Плумари”и музеят "Барба Янис", където можем да наблюдаваме процеса на производство на анасоновата напитка. Свободно време за разходка и пазаруване. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден четвръти.
Закуска.Ще се отправим към селището Мантамадос и манастира Таксиархис, носещ името на светеца - покровител на острова. В манастира можете да се докоснете до барелефната икона на Таксиархис,единствената направена от глина и кръв на 17 монаси, които са срещнали смъртта си от мечовете на пирати. И тъй като никой не трябва да си тръгне от острова,преди да е разгледал град Митимна /Моливдос / , ще спрем, за да разгледаме генуезкия замък, намиращ се сред колоритни къщи обвити с бръшлян и увенчани с червени покриви. Продължаваме към рибарското селце Петра, където ще изпитаме насладата от местните кулинарни изкушения, предлагани в крайбрежни таверни, окъпани в безбрежието на морската шир. Връщане в хотела Свободно време. Нощувка.
Ден пети.
Закуска.Свободно време. ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с традиционното печено агне. Нощувка 
Ден шести.
Закуска.Отпътуваме за България. Пристигане в София късно вечерта


Период



Възрастен в двойна
стая

Самостоя-
телна стая

Трето легло в двойна
стая

Дете
0-5.99 с двама възрастни

Дете
6-12 с двама възрастни
01.05 - 06.05.2013

445 лв
555 лв
415 лв
250 лв
320 лв



Пакетна цена включва :

*транспорт с лицензиран автобус 3 *
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*в Айвалък
* 4 нощувки със закуски на о-в Лезбос хотел3* - разположен на най-красивия плаж в Лезбос - залива Ватера
*Великденски обяд
*фериботни такси и билети за Дарданелите
*фериботни такси и билети Айвалък – о-в Лезбос - Айвалък
*медицинска застраховка
* водач/ екскурзовод от фирмата организатор

Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г.- 3 лв. ; от 70 до 75 г.– 5 лв. ; над 75 год.- 10 лв.
Пакетнатацена не включва :
 * входната такса за Пергамон ( 20 TRL ),Асклепиона ( 15 TRL )
и Червената Базилика (5 TRL)
*екскурзия до манастира Таксиархис и Митимна - 12 евро – при минимум 15 туристи

четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Майски празници 2013 в Турция, МАРМАРИС / 7дни /5 нощувки на цената от 268 лв.

Майски празници 2013 в Турция, МАРМАРИС / 5 нощувки /

7 дни / 5 Нощувки
30.04.2013 г.


Цена от:  268 BGN

 
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В Турция, МАРМАРИС 2013г.
30.04.2013 - 06.05.2013

.ПРОГРАМА /7 дни 5 нощувки/

1`ви ден
30.04.2013 - Тръгване в 15.00ч. от София- стадион "Васил Левски", 17.00ч. от Пловдив хотел “Санкт Петербург”, 18.00 от Стара Загора, Варна и Буртас.Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход. Рано сутринта преминаване на Дарданелите- проход с голямо историческо значение.

2`ри ден
01.05.`13 - Преди обед пристигане в Мармарис.Панорамна обиколка. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Вечеря на шведска маса. Нощувка.

3`ти ден
02.05.`13 - Закуска. Екскурзия до Далян и плажът на костенурките карети, панорамно разглеждане на скалните гробници на древния град Каунос. /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Вечеря на шведска маса. Нощувка.

4`ти ден
03.05.`13 - Закуска. Свободно време. Екскурзия до природния феномен Памуккале и древния град Хиарополис /срещу допълнително заплащане/, свободно време или плаж. Нощувка.

5`ти ден
04.04..13 - Закуска. По-желиние разходка с яхта, eкскурзия до гръцкия остров Родос свободно време или плаж. Вечеря на шведска маса. Нощувка.

6`ти ден
05.04.13 - Закуска. Свободно време. В 13.00 ч. отпътуване за България.

7-ми ден
06.05.`13 -Рано сутринта на другия ден пристигане в София.

Хотели:
CLUB HOTEL DIANA - 3 *  - цена от 268 лв.
SUN MARIS CENTRAL - 3 *  - цена от 285 лв.
CLUB PALM - 3+ *  - цена от 295 лв.
KAREN HOTEL - 3 *  - цена от 305 лв.
KAYA MARIS - 4 *  - цена от 350 лв.
PASA BEACH - 4 *  - цена от 355 лв.
GREEN NATURE RESORT & SPA - 5 *  - цена от 364 лв.
TROPIKAL - 4 *  - цена от 377 лв.
GRAND YAZICI MARES - 5 *  - цена от 409 лв.
CASA DE MARIS RESORT & SPA - 5 *  - цена от 440 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт София-МАРМАРИС -София с луксозен автобус;
  • 5 нощувки в МАРМАРИС на съответната база;/ НВ-закуска и вечеря; ALL – всичко включено/;
  • Панорамна обиколка на МАРМАРИС;
  • Медицинска застраховка Асистънс / за лица над 65г. доплащане /;
  • Всички фериботни и магистрални такси;
  • Представите по-време на пътуването и престоя

ЗАБЕЛЕЖКИ
Минимален брой участници за провеждане на екскурзията 40 туриста!
Краен срок за уведомяване на потребителя, когато този брой не е набран: 20.04.2013г.

Почивки - Лято 2013 в Дидим, Турция - 9 нощувки - автобусна програма на цена от 372 лв.

Почивки - Лято 2013 в Дидим, Турция - 9 нощувки - автобусна програмаhttp://turcia-avtobusni.christravelbg.info/view.html?oid=456117

11 дни / 9 Нощувки
26.04.2013 г. 24.05.2013 г. 02.06.2013 г. 11.06.2013 г. 20.06.2013 г. 29.06.2013 г. 08.07.2013 г. 23.08.2013 г. 01.09.2013 г. 10.09.2013 г. 19.09.2013 г. 28.09.2013 г. 08.10.2013 г.


Цена от:  372 BGN

Хотели:
ORION HOTEL DIDIM - 3 *  - цена от 372 лв.
THE HOLIDAY RESORT - 4 *  - цена от 465 лв.
CLUB TARHAN - HV1  - цена от 503 лв.
DIDIM BEACH RESORT & SPA ELEGANCE - 5 *  - цена от 571 лв.
PALM WINGS BEACH RESORT - 5 *  - цена от 580 лв.
BUYUK ANADOLU DIDIM RESORT - 5 *  - цена от 580 лв.
VENOSA BEACH RESORT & SPA - 5 *  - цена от 635 лв.


 
Почивки лято 2013 в Турция, ДИДИМ 11 дни / 9 нощувки

ДИДИМ
Дидим с Егейското крайбрежие стана един от най-забележителните курорти на Турция, привлекателен със своите дълги пясъчни плажове, ясно синьо море, слънце и чудно красиви плажове.
Сред всичко това е изключителното наследство от древността на древния елински град, в който се намират храмът на Аполон, храма на Посейдон с изображението на Медуза, която сякаш зорко бди над античния град. Античният град Милетос е само на няколко километра.

През VI в. пр.н.е. Дидим се е явявал място за поклонения на Аполон Дидимски, в чест на който бил издигнат величествен античен храм. През 1991 г градът получил названието "Дидим", което в превод означава "близнаци", и заел достойно място сред водещите курортни зони на Турция. Съвременен Дидим, разположен на полуостров, граничи с провинция Mugla и залива Akbuk. Това е идеално място за любители на екстремните спортове и плажния отдих. Дидим не е голям, но е богат на исторически паметници, което позволява приятно да разнообразите почивката си. Главната забележителност на Дидим е колоната на светилището на Аполон, съхранена до наши дни. Това е един от най-величествените храмова на Елинската цивилизация. Недалеч от храма се намират руините на стария стадион, където са се провеждали ритуали и състезания. Посещението на още два древни града - Приен и Милет - отлично допълва вашето запознанство с античния свят. Както във всеки друг курорт и тук има множество барове, ресторанти, рибни таверни, дискотеки и развлекателни центрове, болшинството от които е разположено по крайбрежната част. Вечер можете да посетите дискотека "Медуза" - една от големите дискотеки в тази област или да поседнете в някое от кафенетата и да се полюбувате на красивия залез.

ПОЧИВКИ ЛЯТО 2013 В ДИДИМ - 9 НОЩУВКИ!
Програмата се осъществява при събрани минимум 30 туриста.
/ При по малко хора се предлага вариант със 7 нощувки или възстановяване на сумата/

1`ви ден
Тръгване в 13.00ч. от София ст. "Васил Левски" - малък мост, 15.00ч. от Пловдив хотел “Санкт Петербург”. Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход.

2`ри ден до 10`ти ден
Рано сутринта пристигане в ДИДИМ . След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел. Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на туроператора.

11`ти ден
Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Свободно време. От 17.00 ч. до 19.00 събиране на туристите от хотелите и отпътуване за България.

12-ти ден
По обед пристигане в България. Пловдив хотел “Санкт Петербург”, автогара юг, София ст. "Васил Левски" - малък мост

В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО:
  • Транспорт с лиценцирани комфортни автобуси за международен транспорт на туроператора - в автобусите се предлагат - вода или нат. сок, чай, кафе;;
  • 9 нощувки в избрания хотел на съответната база в ДИДИМ;
  • медицинска застраховка Асистънс на Булстрад / за лица над 65г. доплащане /;
  • магистрални и фериботни такси;
  • изпращане от представител на туроператора при отпътуването на автобусите от София и Пловдив;
  • обслужване от представител на туроператора през цялото време на пътуването.
  • обслужване на местó в Турция от представител на фирмата партньор на туроператора .


УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ В ТУРЦИЯ!
1. Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати!
2. Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно записване, се заплаща по съответната дата на стандартните цени!
3. Всеки турист който резервирал и заплатил пакет за ранно записване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи губи на 100% внесената сума!

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ И НАСТАНЯВАНЕ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ лято 2013!
1. Настаняването в хотелите при пристигане става след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа!
2. При настаняването в хотели на база ALL INCLUSIVE (храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки) храненията започват винаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключва със закуска последния ден. При започването с вечеря, приключва с обяд!
3. Преди настаняване в стаите и след освобождаване на същите не се ползват никакви услуги в хотелите или се ползват срещу заплащане!
4. При настаняване на трима възрастни в стая с три легла, не се гарантират три оделни нормални легла, тъй като винаги третият възрастен ползва отстъпка от цената и затова се настанява на допълнително легло!
5. Настаняването в стая с изглед към морето или в основна част на хотела става само в случаите където е обявено доплащане за това и съответно е заплатено предварително в офисите и представителствата на туроператора.
6. Туроператорът може да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по-висока категория в същия курорт без промяна на общата цена заплатена от ПОТРЕБИТЕЛЯ, в случай на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел, нежелание в последния момент хотела да приеме туристите.
7. Точният час и място на отпътуване от България, номер на автобуса и съпровождащия водач от туроператора се съобщават в ден сряда в седмицата на тръгване!
8. Настаняването в автобусите е според датата на записване!
9. Намаленията за деца са валидни само при настаняване с двама възрастни в стая.
10. Всички деца имат седалка в автобуса!

Туроператорът има сключена Застраховка “ Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, полица № 3405081200R00095 г. на TBIH BULSTRAD Vienna Insurance Group,

Почивки - Лято 2013 във Фетие, Турция -7 нощувки -автобусна програма на цена от 383 лв.


Почивки - Лято 2013 във Фетие, Турция -7 нощувки -автобусна програмаhttp://turcia-avtobusni.christravelbg.info/view.html?oid=344764

10 дни / 7 Нощувки
26.04.2013 г. 03.05.2013 г. 10.05.2013 г. 17.05.2013 г. 24.05.2013 г. 31.05.2013 г. 07.06.2013 г. 14.06.2013 г. 21.06.2013 г. 28.06.2013 г. 05.07.2013 г. 12.07.2013 г. 19.07.2013 г. 26.07.2013 г. 02.08.2013 г. 09.08.2013 г. 16.08.2013 г. 23.08.2013 г. 30.08.2013 г. 06.09.2013 г. 13.09.2013 г. 20.09.2013 г. 27.09.2013 г. 04.10.2013 г. 11.10.2013 г.


Цена от:  383 BGN

 
ФЕТИЕ е място за ценителите на качественото разтоварване.
Разположен в западната част на залива Фетие, курортът предлага на своите гости уникална природа, която ще Ви накара да отпочинете истински сред планини, кедрови и елхови гори. Надарен с неповторим синхрон между планина и море, Фетие предлага плажове, които са изключителни – поддържани чисти и със златен пясък, те ще Ви накарат да изживеете дългоочакваната от Вас морска ваканция в Турция.
Фетие обаче има на разположение и друго предимство – многобройни хотели. Те са тихи и спокойни, какъвто е и целият курортен град, и ще Ви осигурят мечтаната почивка и уединение.

Хотели:
HOTEL PELIN - 3 *  - цена от 383 лв.
LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB - HV1  - цена от 420 лв.
DORIAN HOTEL - 3+ *  - цена от 472 лв.
ALIZE - 4 *  - цена от 512 лв.
JIVA BEACH RESORT - 5 *  - цена от 608 лв.
NOA HOTELS OLUDENIZ RESORT - 4 *  - цена от 625  лв.

1`ви ден
Тръгване в 12.30ч. от СофияТрафик маркет , 14.30ч. от Пловдив хотел “Санкт Петербург”. Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход. По обед пристигане в ФЕТИЕ. След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел.

2`ри ден до 8`ми ден
Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор.

9`ти ден
Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Отпътуване за България.

10-ти ден
По обед пристигане в България. Пловдив хотел “Санкт Петербург”, София ст. "Васил Левски" - малък мост

В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО:
  • Транспорт с лицензирани комфортни автобуси за международен транспорт - в автобусите се предлагат студина напитка или минерална вода;
  • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база във ФЕТИЕ;
  • медицинска застраховка Асистънс на Булстрад / за лица над 65г. доплащане /;
  • магистрални и фериботни такси;
  • изпращане от представител при отпътуването на автобусите от София и Пловдив;
  • обслужване от представител през цялото време на пътуването.
  • посрещане на място в Турция от представител на фирмата партньор.
  • НАСТАНЯВАНЕТО В АВТОБУСИТЕ СТАВА ПО РЕД НА ЗАПИСВАНЕ ЗА ГАРАНТИРАНИ ПРЕДНИ МЕСТА ОТ 1 ДО 12 СЕ ДОПЛАЩА!
ЛЕГЕНДА:
HB – (Закуска и вечеря).
ALL INCLUSIVE– (Храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки).
ULTRA ALL INCLUSIVE – (Храна и местни и вносни алкохолни и безалкохолни напитки).
  • Краен срок за уведомяване на потребителя, когато този брой не е набран: 10 дни преди датата на тръгване.
УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ В ТУРЦИЯ!
  • 1. Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати!
  • 2. Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно записване, се заплаща по съответната дата на стандартните цени!
  • 3. Всеки турист който резервирал и заплатил пакет за ранно записване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи губи на 100% внесената сума!
ОБЩИ УСЛОВИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ И НАСТАНЯВАНЕ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ лято 2013!
  • 1. Настаняването в хотелите при пристигане става след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа!
  • 2. При настаняването в хотели на база ALL INCLUSIVE (храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки) храненията започват винаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключва със закуска последния ден. При започването с вечеря, приключва с обяд!
  • 3. Преди настаняване в стаите и след освобождаване на същите не се ползват никакви услуги в хотелите или се ползват срещу заплащане!
  • 4. При настаняване на трима възрастни в стая с три легла, не се гарантират три оделни нормални легла, тъй като винаги третият възрастен ползва отстъпка от цената и затова се настанява на допълнително легло!
  • 5. Настаняването в стая с изглед към морето или в основна част на хотела става само в случаите където е обявено доплащане за това и съответно е заплатено предварително в офисите и представителствата.
  • 6. Туроператорът може да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по-висока категория в същия курорт без промяна на общата цена заплатена от ПОТРЕБИТЕЛЯ, в случай на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел, нежелание в последния момент хотела да приеме туристите.
  • 7. Точният час и място на отпътуване от България, номер на автобуса и съпровождащия водач се съобщават в ден сряда в седмицата на тръгване!
  • 8. Настаняването в автобусите е според датата на записване!
  • 9. Намаленията за деца са валидни само при настаняване с двама възрастни в стая.
  • 10. Всички деца имат седалка в автобуса!

ПОЧИВКИ- Лято 2013 в МАРМАРИС 11 дни/ 9 нощувки-автобусна програма на цена от 400 лв.



ПОЧИВКИ- Лято 2013 в МАРМАРИС 11 дни/ 9 нощувки-автобусна програмаhttp://turcia-avtobusni.christravelbg.info/view.html?oid=338044

11 дни / 9 Нощувки
26.04.2013 г. 24.05.2013 г. 02.06.2013 г. 11.06.2013 г. 20.06.2013 г. 29.06.2013 г. 08.07.2013 г. 23.08.2013 г. 01.09.2013 г. 10.09.2013 г. 19.09.2013 г. 28.09.2013 г. 07.10.2013 г.


Цена от:  400 BGN

Хотели :
CLUB HOTEL DIANA - 3 *  - цена от 355 лв.
GREEN NATURE RESORT & SPA - 5 *  - цена от 540 лв.

Sun Maris City - 3 * - цена от 363 лв.
CAPRICE BEACH - 4 *  - цена от 555 лв.
SUN MARIS CENTRAL - 3 *  - цена от 363 лв.
PASA BEACH - 4 *  - цена от 558 лв.
ASLI HOTEL - 3 *  - цена от 390 лв.
TROPIKAL - 4 *  - цена от 570 лв.

IDAS HOTEL - 4 *  - цена от 399 лв.
GRAND YAZICI MARES - 5 *  - цена от 627 лв.
MEHTAP FAMILY HOTEL -  - цена от 406 лв.
EMRE BEACH - 4 *  - цена от 656 лв.
PORTOFINO - 3 *  - цена от 406 лв.
PINETA PARK DELUXE - 4 *  - цена от 678 лв.

AEGEAN PARK - 3 *  - цена от 414 лв.
CASA DE MARIS RESORT & SPA - 5 *  - цена от 688 лв.
CLUB PALM - 3+ *  - цена от 418 лв.
GOLDEN ROCK BEACH HOTEL - 5 *  - цена от 692 лв.
Karen - 3 *  - цена от 420 лв.
MUNAMAR BEACH HOTEL - 5 *  - цена от 708 лв.
HOTEL SELEN - 3 *  - цена от 420 лв.

ELEGANCE - 5 * - цена от 710 лв.

MEHTAP BEACH HOTEL - 4 *  - цена от 425 лв.
GRAND YAZICI CLUB TURBAN - 5 *  - цена от 744 лв.
CLASS BEACH - 3 *  - цена от 434 лв.
GRAND YAZICI MARMARIS PALACE - HV1  - цена от 755 лв.
ALINDA HOTEL - 3 *  - цена  от 440 лв.
HOTEL AQUA - 5 *  - цена от 936 лв.
SESIN HOTEL - 3 *  - цена от 483 лв.
Selen Hotel - 3 *  - цена от 1200 лв.
NOA HOTELS CLUB NERGIS BEACH - 3+ *  - цена от 485 лв.
PINETA CLUB - 3+ *  - цена от 498 лв.
KAYA MARIS - 4 *  - цена от 515 лв.
MUNAMAR BEACH RESORT - 4 *  - цена от 533 лв .
 

 
ПОЧИВКИ ЛЯТО 2013 В МАРМАРИС
Тръгване всеки петък от София, Пловдив.

От Стара Загора, Габрово и Велико Търново през месец юли и септември при минимум 20 рах.

ЗАБЕЛЕЖКА!!! НАСТАНЯВАНЕТО В АВТОБУСИТЕ СТАВА ПО РЕД НА ЗАПИСВАНЕ, А ЗА ГАРАНТИРАНИ ПРЕДНИ МЕСТА ОТ 1 ДО 12 СЕ ДОПЛАЩА!

1-ви ден
Тръгване в 13.00ч. от София ст. "Васил Левски" - малък мост, 15.00ч. от Пловдив хотел “Санкт Петербург”. Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход.

2-ри ден до 10`ти ден
Преди обед пристигане в Мармарис. След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел. Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор.

11-ти ден
Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Свободно време. От 17.00 ч. до 19.00 събиране на туристите от хотелите и отпътуване за България.

12-ти ден
По обед пристигане в България. Пловдив хотел “Санкт Петербург”, автогара юг, София ст. "Васил Левски" - малък мост


В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО:
  • Транспорт с лиценцирани комфортни автобуси за международен транспорт - в автобусите се предлагат - вода или нат. сок, чай, кафе;;
  • 9 нощувки в избрания хотел на съответната база;
  • медицинска застраховка Асистънс на Булстрад / за лица над 65г. доплащане /;
  • магистрални и фериботни такси;
  • изпращане от представител на Туроператора при отпътуването на автобусите от София и Пловдив;
  • обслужване през цялото време на пътуването.
  • обслужване на място в Турция от представител на фирмата партньор.

УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ В ТУРЦИЯ лято 2013!
  • 1. Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати!
  • 2. Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно записване, се заплаща по съответната дата на стандартните цени!
  • 3. Всеки турист който резервирал и заплатил пакет за ранно записване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи губи на 100% внесената сума!

УСЛОВИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ И НАСТАНЯВАНЕ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ!
  • 1. Настаняването в хотелите при пристигане става след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа!
  • 2. При настаняването в хотели на база ALL INCLUSIVE (храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки) храненията започват винаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключва със закуска последния ден. При започването с вечеря, приключва с обяд!
  • 3. Преди настаняване в стаите и след освобождаване на същите не се ползват никакви услуги в хотелите или се ползват срещу заплащане!
  • 4. При настаняване на трима възрастни в стая с три легла, не се гарантират три оделни нормални легла, тъй като винаги третият възрастен ползва отстъпка от цената и затова се настанява на допълнително легло, същото важи и за всички деца настанени в стандартна стая! Трети възрастен и деца се настаняват на редовно легло само, когато се заплати фамилна стая или апартамент!
  • 5. Настаняването в стая с изглед към морето или в основна част на хотела става само в случаите където е обявено доплащане за това и съответно е заплатено предварително.
  • 6. Точният час и място на отпътуване от България, номер на автобуса и съпровождащия водач се съобщават в ден сряда в седмицата на тръгване!
  • 7. Настаняването в автобусите е според датата на записване!
  • 8. Намаленията за деца са валидни само при настаняване с двама възрастни в стая.
  • 9. Всички деца имат седалка в автобуса!

ЛЕГЕНДА:
  • HB – (Закуска и вечеря).
  • ALL INCLUSIVE– (Храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки).
  • ULTRA ALL INCLUSIVE – (Храна и местни и вносни алкохолни и безалкохолни напитки).

ЗАБЕЛЕЖКИ:
  • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията не е необходим!
  • При пътуване в Република Турция за български граждани е необходим задграничен паспорт валиден два дена след връщането обратно в БЪЛГАРИЯ и лична карта.
  • Медицински и санитарни изисквания към български граждани няма!

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО ПО-ЖЕЛАНИЕ!

ОСТРОВ РОДОС
Не пропускайте възможността да посетите страната на слънцето, митовете и легендите и да видите един от най-красивите и древни острови като съчетаете почивката в Мармарис с еднодневно пътешествие до гръцкия остров Родос. Там Ви очаква невероятната атмосфера на рицарската крепост с най-добре запазената средновековна улица в Европа, Кастеланията, двореца на Великия Магистър и умален макет на Йерусалим. На изумрудения остров можете да посетите мястото където е стоял величествения Колос – статуя на Бога Слънце-Хелиос...

ПАМУККАЛЕ
В превод Памуккале означава ˝замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Това чудо на природата няма аналог. Великолепните калциеви каскади ще останат завинаги във вашето съзнание. Ще имате възможност да посетите древния град Хиераполис – неговия никропол, добре съхранения амфитеатър, търговския площад- Агора, храма на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица-Клеопатра.

ДАЛИЯН КАУНОС
Ако сте авантюрист по душа и обичате интересните и екзотични пътешествия, то тази екскурзия е точно за Вас. Ще имате възможност да видите уникалните скални гробници в древния град Каунос и да чуете историята на Ликия..Ще пътувате с лодка по реката до мястото където тя се влива в Средиземно море и ще се разхождате по плажа на костенурките Карета-Карета. А накрая ще можете да опитате ефекта на лечебната кал в световно известните кални бани.

ТУРСКА ВЕЧЕР
За да почувствате екзотиката на Изтока и да се потопите в атмосферата на ориенталски песни и танци, елате с нас на Турска нощ в най-големия и известен ресторант в Мармарис- КЕРВАН САРАЙ. Ще имате уникалния шанс да станете свидетели на шоуто на професионални изпълнители на танца на корема, ще видите фолклорни танци от различните области на Турция и ефектното представление с огън и саби. Там можете да опитате традиционни вина и мезета, а също да представите страната си във финалното състезание за най-добре танцуващ участник от публиката.

ГМУРКАНЕ
Тайнственият и безграничен подводен свят се явява обект на много изследвания. Пачивайки в Мармарис имате възможност да видите красотата на подводния свят. Няма да ви трябва професионален опит, тъй като с вас ще бъде професионален инструктор. Ще имате и обяд на яхтата.

ОСТРОВЪТ НА КЛЕОПАТРА
Ако искате да се къпете в кристално чистите води на Егейско море, да си направите пилинг с уникален пясък и да се пренесете 2000 години назад с историята на една голяма любов, елате с нас...Островът се намира в най-големия турски залив Гьокова..Според легендата той е бил подарен на Клеопатра от Марк Антоний и специално за нея е бил донесен бял пясък от северна Африка...На острова могат да се видят останките от древния град Кадрия – театър, храм на Аполон, базилика, хранилищата на острова...

ЕФЕС-ДОМЪТ НА ДЕВА МАРИЯ
Ефес - един от най-древните елински градове-колонии в Мала Азия, основан през 11 век пр. н.е. Този град векове наред не слиза от страниците на Античната история. В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да си съставите представа за устройството на античното селище. Достигналите до нас останки от фасада на античната библиотека на Целмуис Полинемус, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия