понеделник, 28 май 2012 г.

Златна Испания - почивка на остров Тенерифе - есен 2012

София -Тенерифе – София
8 дни/ 7 нощувки
Дата и цена : 12.10.2012 – 599 евро

Информация:
Тенерифе е най-големият остров от групата на Канарските Острови. Разположен е в Атлантическия океан, близо до западния бряг на Африка. Тенерифе има мек климат през цялата година, който го прави подходящо място за почивка през цялата година.
Програма:

1 ден :

Излитане от летище София с директен полет за остров Тенерифе. Пристигане нa острова и трансфер до избрания хотел. По-късно информационна среща с представители на агенцията партньор с цел запознаване с допълнителните екскурзии, които се предлагат, както и записванеза тях. Вечеря. Нощувка.

2 ден :

Закуска. Свободно време с възможност за плаж или екскурзия: ОБИКОЛКА НА ОСТРОВА. Обиколката започва през Плайаде ла Арена и Пуерто Сантяго до величествените скали на Лос Гигантес в северозападната част на острова, в района на Тено. Турът продължава до красивата местонст на град Гарачико. Посещение на винарна с дегустация на местни вина и ликьори. При пристигане в долината Оротава ще имате възможност допълнително да посетите местен ресторант за обяд. В Оротава се намира най-старото културно наследство на острова: църквата, Къщата с балконите и кметството. На връщане ще направите последна спирка, където в близост до брега е открита базиликата и бронзовите статуи на кралете. Вечеря. Нощувка.

3 ден:
Закуска на шведска маса в хотела. Свободно време, възможност за Екскурзия дo остров Ла Гомера: c ферибот ще пристигнете в Ла Гомера, където Христофор Колумб е направил последната си спирка преди да открие Новия свят. Ще преминете през долината на Хермигуа с неповторимата си растителност. В Ла Росас след обяда, домашно приготвен, ще се върнете през градчетата Чипуде и Ел Серкадо. Ще видите и впечатляващите скали Рок Агандо, културата и историята на Сан Себастиан с паметниците си като Църквата, храма и кулата "Ел Конде". Вечеря. Нощувка.

4 ден:
Закуска на шведска маса в хотела.Свободно време, по-желание Екскурзия на острова и вулкана “Тейде”. Екскурзията е полудневна. Националният парк е едно от най-изключителните и красиви места за възхищение. Разположението на парка е в огромен кратер заобиколен от вертикални скали на площ от 130 кв. км в планината Тейде /3717м/. Характерно е голямо разнообразие на вулканични скали и невероятни форми и цветове на флора и фауна. Лифтът не е включен в цената.Една от най-привлекателните екскурзии за любителите на природни красоти. По време на тази екскурзия ще посетите Националния парк Лас Канядас, разположен в подножието на кратера на вулкана Тейде. След това ще се отправите към Рокес де Гарсия, откъдето се открива великолепна гледка към най-високата точка в Испания (3 718 м) – Тейде. После ще се спуснете в долината Оротава, където ще обядвате в един от местните ресторанти. Препоръчваме Ви за тази екскурзия да сте с удобни обувки. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден :
 Закуска на шведска маса в хотела.Свободно време, възможност за Екскурзия до: ЛОРО ПАРК- Лоро парк - екскурзията е целодневна. На площ от 135 000 кв. м ще видите впечатляващо шоу на тюлени, делфини и костатки. "Планета пингвин" чудесно пресъздава Антарктика, където около 200 пингвина се гмуркат и и плуват в ледените води по време на снеговалеж. Освен пингвините, горилите, тигрите, алигаторите, ягуарите и впечатляващия аквариум, както и тунела на акулите, ще имате възможността да видите ботаническата градина с екзотични растения и повече от 8000 палми. Шоуто на костатките е последната атракция на Лоро парк, в която 4 косатки ще Ви покажат силата и интелигентността си.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

6 ден :
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание.ЗАМЪКЪТ НА САН МИГЕЛ - Замъкът на Сан Мигел е впечатляваща конструкция от 6000 кв. м и е направен от специален канарски камък, с кули с височина с повече от 16 м и допълнителна площ от 20 000 кв м.Ощe при пристигането ще почуствате автентичния средновековен свят. Входът е декориран с исторически брони, мечове от средновековната епоха. Графът, Дон Родриго и неговата дъщеря, младата контеса ще ви посрещнат в замъка. Ще ви отведат до залата, където ще се проведат битки и игри в присъствието на кралското семейство. По време на турнира ще ви бъде сервирано както по време насредновековието .Вечеря. Нощувка.

7 ден :
Закуска. Свободно време за плаж и покупки на сувенири. Вечеря. Нощувка.
8 ден :
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летището и директен полет за София.

Цената включва:
- самолетен билет директен чартърен полет - София - Тенерифе - София;
- трансфери аерогара - хотел - аерогара;
- 7 нощувки на база закуска и вечеря, вода и вино по време на вечерята в хотел Gran Hotel Turquesa Playa ****/ www.hotelturquesa.com , разположен в Пуерто дела Круз, Тенерифе;
- полудневна обиколка на Санта Круз с екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка;
- температури между 26 и 29 градуса.

Цената не включва:
- летищни такси в размер на 58 евро;
- доплащане за пълен пансион  / 7 обяди с включено вино и вода/: 14 евро за целия престой
- Доплащане за настаняване в индивидуална стая: 105 евро
- Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г - 3 евро
- Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро
- Допълнителни екскурзии, които се резервират и плащат на място.

Намаления:
- Намаление за настаняване на трети човек на допълнително легло в двойна стая:25 евро
-  Намаление за дете от 2-12 г.на допълнително легло в двойна стая: 25 евро
- Офертата е валидна при минимум 160 човека и Туроператорът си запазва правото да анулира полета до 30 дни преди датата на отпътуване при несъбран минимум.

Условия за записване:
- Копие от лична карта или задграничен паспорт и 500 лв. предплата при записването, доплащане: 20 дни преди обявената дата на тръгване.
- В случай, че доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.
- Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от ТУРОПЕРАТОРА в рамките на 5 работни дни. Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч. в деня на отпътуване. Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.
- Плащането се извършва в лева в брой по курса на БНБ за деня.
 2. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
- При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото.Редът и начинът за преизчисляване на цената в този случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
- При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор,като летищни такси и др.
- При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
- Туроператорът си запазва правото да анулира групата 20 дни преди заявената дата на отпътуване, като възстанови сумата на 100%.
3. Анулации и неустойки
3.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
- до 63 дни преди датата на отпътуване - без неустойка;
- от 62 дни до 15 дни преди отпътуване: 500 лв;
- от 14 до 0 дни: 100 %
- Имат се предвид работни дни.
-4. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 35 от Закона за туризма.
5. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят в писмен вид само на място. Към рекламацията следва да бъде съставен и приложен тристранен протокол, подписан от ПОТРЕБИТЕЛЯ, ХОТЕЛА и ЧУЖДЕСТРАННИЯ ТУРОПЕРАТОР.

Допълнителни екскурзии:
ЛОРО ПАРКЛоро парк -екскурзията е целодневна. На площ от 135 000 кв м ще видите впечатляващо шоу на тюлени, делфини и костатки. "Планета пингвин" чудесно пресъздава Антарктика, където около 200 пингвина се гмуркат и  плуват в ледените води по време на снеговалеж. Освен пингвините, горилите, тигрите, алигаторите, ягуарите и впечатляващия аквариум, както и тунела на акулите, ще имате възможността да видите ботаническата градина с екзотични растения и повече от 8 000 палми. Шоуто на костатките е последната атракция на Лоро парк, в която 4 косатки ще Ви покажат силата и интелигентността си.
ВУЛКАНЪТ ТЕЙДЕЕкскурзията е полудневна. Националният парк е едно от най-изключителните и красиви места за възхищение. Разположението на парка е в огромен кратер заобиколен от вертикални скали на площ от 130 кв. км в планината Тейде /3717 м/. Характерно е голямо разнообразие на вулканични скали и невероятни форми и цветове на флора и фауна.Лифтът не е включен в цената.
ОБИКОЛКА НА ОСТРОВАОбиколката започва през Плайа де ла Арена и Пуерто Сантяго до величествените скали на Лос Гигантес в северозападната част на острова, в района на Тено. Турът продължава до красивата местонст на град Гарачико. Посещение на винарна с дегустация на местни вина и ликьори. При пристигане в долината Оротава ще имате възможност допълнително да посетите местен ресторант за обяд. В Оротава се намира най-старото културно наследство на острова: църквата, Къщата с балконите и кметството. На връщане ще направите последна спирка, където в близост до брега е открита базиликата и бронзовите статуи на кралете.
ЛА ГОМЕРАС ферибот ще пристигнете в Ла Гомера, където Христофор Колумб е направил последната си спирка преди да открие Новия свят. Ще преминете през долината на Хермигуа с неповторимата си растителност. В Ла Росас след обяда, домашно приготвен ще се върнете през градчетата Чипуде и Ел Серкадо. Ще видите и впечатляващите скали Рок Агандо, културата и историята на Сан Себастиан с паметниците си като Църквата, храма и кулата "Ел Конде".
ЗАМЪКЪТ НА САН МИГЕЛ
Замъкът на Сан Мигел е впечатляваща конструкция от 6000 кв. м и е направен от специален канарски камък, с кули с височина с повече от 16 м и допълнителна площ от 20 000 кв м. Ощи при пристигането ще почуствате автентичния средновековен свят. Входът е декориран с исторически брони, мечове от средновековната епоха. Графът, Дон Родриго и неговата дъщеря, младата контеса ще ви посрещнат в замъка. Ще ви отведат до залата, където ще се проведат битки и игри в присъствието на кралското семейство. По време на турнира ще ви бъде сервирано както по време на средновековието .

събота, 19 май 2012 г.

Златна възраст 55+ Испания: Барселона - Коста Брава , есен 2012

Програма:

Ден 1 :
Излитане от София. Кацане и посрещане в Барселона. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка

Ден 2 – Ден 7 : Закуска ,обяд и вечери в хотела. Свободни време или избор на допълнителна екскурция, която ще ви бъде предложена на място.

Ден  8 : Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Барселона. Излитане за София.

Дати и цени:
Дати
На човек в двойна стая
На човек в единична стая
На дете 2-12 г.  на 3-то легло
На човек при наст. на 3-то легло
03.09.2012-10.09.2012
485 евро
590 евро
430 евро
450 евро
10.09.2012-17.09.2012
485 евро
590 евро
430 евро
450 евро
17.09.2012-24.09.2012
485 евро
590 евро
430 евро
450 евро
24.09.2012-01.10.2012
445 евро
550 евро
390 евро
410 евро
01.10.2012-08.10.2012
445 евро
550 евро
390 евро
410 евро
08.10.2012-15.10.2012
445 евро
550 евро
390 евро
410 евро
15.10.2012-22.10.2012
445 евро
550 евро
390 евро
410 евро

Цените включват:
- Самолетен билет директен полет София - Барселона - София;
- летищни такси; трансфери аерогара - хотел - аерогара;
- 7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря /вода и вино/ в хотел HTopHotels**** /    www.htophotels.com / или хотел Caprici Verd**** / www.hotelcapriciverd.com / за дати на отпътуване 3.09, 10.09, 17.09 и хотел Caprici Verd**** / www.hotelcapriciverd.com / за дати на отпътуване 24.09, 01.10,0810, 15.10.2012;
- 1 целодневна екскурзия с разглеждане на Барселона;
- медицинска застраховка;
- екскурзоводско обслужване на български език.

Цените не включват:
- 25 евро такса обработка и резервация;
- допълнителни екскурзии, които се резервират и заплащат на място.
- Доплащане за застраховка за лица от 70 г до 80 год- 3 евро за целия престой
- Доплащане за застраховка за лица над 80 год- 8 евро за целия престой

ОБЩИ УСЛОВИЯ:
1. Условия за записване:
1.1. Копие от лична карта или задграничен паспорт и 230 евро предплата при записването, доплащане: 20 дни преди обявената дата на тръгване. В случай, че доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашия договор ще се счита анулиран и ще дължите на туроператора неустойки според условията за анулации.
1.2. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от туроператора в рамките на 5 работни дни. Настаняването в хотела се извършва след 14.00 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде од 12 ч. в деня на отпътуване. Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата на пътуване.
Плащането се извършва в лева в брой по курса на БНБ за деня.
2. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случай:
2.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в този случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
2.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползване на услуги по настоящия договор, като летищни, пристанищни такси и др.
2.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5 % в периода между сключването му и датата на отпътуване.
3. Анулации и неустойки:
3.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
- до 63 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
- от 62 дни до 20 дни: 230 евро;
- от 19 до 0 дни: 100 %.
Имат се предвид работни дни.
4. Когато направи значително промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, туроператорът е длъжен да уведоми потребителя за правата му по чл. 35 от закона за туризма.
5. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят в писмен вид само на място. Към рекламацията следва да бъде съставен и приложен тристранен протокол, подписан от потребителя, хотела и чуждестранния туроператор.
6. Туроператорът е сключил застрахователен договор съгласно чл. 42 от  закона за туризма с номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператор": 37-00001131.
Допълнителни Екскурзии:

Музея на Дали  във Фигерас и Хирона- Отпътуване към Фигерас за посещение на музея на Салвадор Дали. Отпътуване за Жирона. Жирона е живописен град, който до скоро е бил заобиколен от крепостни стени и който е бил толкова пъти обсаждан, че го  наричат и „Града на хилядите нападения”. Ще разгледаме Еврейския квартал, един от най-добре съхранените в Европа и Катедралата, чийто строеж е започнал през 1312 г и е продължил 400г. Ориентировъчна цена: 44 евро

Монсерат и Пеещите фонтани - По време на тази еккурзия ще посетим манастира Монсерат, който е разположен на 40км от Барселона в планината Монсерат . От векове манастирът е едно от най-известните поклоннически места и най-святото в Каталуния. Манастирът дължи своето съществуване на малката статуя „Ла Моренета” – Черната Дева. Според легендата статуята на Девата е открита от пастири привлечени от светлината,която в продължение на седем съботи излизала от една пещера и където в продължение на векове е била скрита статуята на Девата. След посещение на манастира продължаваме към Барселона, за да присъстваме на фантастичния спектакъл от цветове, светлина и движение на вода и музика. Пеещите фонтани са разположенни в подножието на Националния дворец на Монджуик. Ориентировъчна цена: 41 евро

Фламенко шоу с напитка - По време на това шоу ще може да видим прочутото испанско фламенко, започвайки от класическия стил и достигайки до най-новите тенденции. С включена напитка. Ориентировъчна цена: 33 евро.

Златна възраст Мароко - Имперски тур, програма 55+


Програма:1 ДЕН / Вторник - София – Малага (3 ч. и 45 мин.)- Излитане от летище София в 15:00 ч. Кацане на летище Малага в 17:45 ч. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Royal Al Andalus - 4* в Торремолинос. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Сряда - Торремолинос – Танжер – Мекнес – Фес (около 450 км) - Закуска.В 08.00 ч. трансфер до Тарифа от където ще се вземе ферибот до Танжер (около 45мин). Посрещане от местен екскурзовод, отпътуване за Мекнес.  Почивка в Larache, свободно време за обяд в рибен ресторант - около 10 евро. В 14:00 ч.отпътуване за Мекнес. Около 17:00 ч. пристигане в Мекнес. Разглеждане на забележителностите на града - Медината, джамията Мулай Исмаил, кралските конюшни, панорамна обиколка на града. Към 19:00 ч. потегляне за Фес и към 19:45ч. настаняване в хотел по избор: 3* или 4*. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Четвъртък – Фес - Закуска. В 09:30 ч. разглеждане на забележителностите на града – Кралския дворец отвън, Еврейския квартал истарата Медина. Свободно време за обяд. Продължение с  панорамната обиколка и свободно време за пазаруване. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Допълнителна програма: Вечеря в типичен марокански ресторант в старата Медина с кючек – 32 евро (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел във Фес).
4 ДЕН / Петък - Фес – Ифран - Маракеш (около 490 км)- Закуска.В 08:00 ч. заминаване за Маракеш. По пътя разглеждане на мароканската Швейцария– ски курорта Ифран. Около 13:00 ч. пристигане в Бени Мелал и обяд в типичен марокански ресторант – около 10 евро. Към 18:00 ч. пристигане в Маракеш,настаняване в избрания от вас хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Събота – Маракеш - Закуска. В 09:30 ч. панорамна обиколка на града с разглеждане на градините Менара, минерето Котубия (XII в.) - шедьовърна ислямската архитектура, останките от старинната джамия със същото име,посещение на старата Медина, еврейския квартал и красивия дворец Баия. Свободно време за обяд. Продължава се с  панорамната обиколка и свободно време за пазаруване. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” –включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 42 евро ( неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).

6 ДЕН / Неделя - Маракеш – Казабланка – Рабат (около 320 км) - Закуска.В 09:30 потегляне към Казабланка, пристигане около 12:00 ч. и разглеждане на:площадът Мохамед V, парка на Обединените нации, жилищната част Анфа и отвън Джамията Хасан II (по желание посещение и заплащане на входна такса – 12евро),  крайбрежния булевард Аин Диаб (Корниш). В 14:00 ч. по желание обядв рибен ресторант – около 12 евро. Към 15:30 ч. заминаване за Рабат и към 17:00ч. панорамна обиколка на града, включваща : Мавзолея на Мохамед V, кулата наХасан II и кралския дворец отвън. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / Понеделник - Рабат – Танжер – Коста дел Сол (около 430 км) - Закуска.В 08:30 ч. потегляне към Танжер. Пристигане към 12:00 ч., където ще имате свободно време и обяд срещу 10 евро. В 15:00 качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). В 17:45 ч. испанско време пристигане в Тарифа и потегляне заТорремолинос. В 20:00 ч. настаняване в хотел Royal Al Andalus - 4*. Вечеря.Нощувка.

8 ДЕН / Вторник - Малага – София (3 ч. и 15 мин.) - Закуска. Обзорна екскурзия на Малага. Трансфер до летището. Излитане за България в 18:35 ч.Пристигане на летище София в 22.50 ч.

Хотели , дати и цени:
Настаняване в хотел 4****в  Коста Дел  Сол + 3*** хотел в  Мароко
Дати
На човек в двойна стая
Единична стая
За допълнително легло
Дете до 11г.  с двама възрастни
02.10.2012
599 евро/ 1172 лв.
675 евро/ 1320 лв.
589 евро/ 1152 лв.
579 евро/ 1132 лв.
09.10.2012
599 евро/ 1172 лв.
675 евро/ 1320 лв.
589 евро/ 1152 лв.
579 евро/ 1132 лв.

Настаняване в хотели 4**** в Коста Дел Сол + 4**** хотели в Мароко
Дати
На човек в двойна стая
Единична стая
За допълнително легло
Дете до 11г.  с двама възрастни
02.10.2012
639 евро/ 1250 лв.
735 евро/ 1438 лв.
629 евро/ 1230 лв.
619 евро/ 1211 лв.
09.10.2012
639 евро/ 1250 лв.
735 евро/ 1438 лв.
629 евро/ 1230 лв.
619 евро/ 1211 лв.

Примерни хотели в Мароко
3***
4****
Фес
HOTEL NOUZHA    
HOTEL SOFIA / www.hotelsofia.ma
Маракеш
HOTEL RYAD MOGADORRYAD MOGADOR GUELIZ / www.ryadmogador.com
Рабат
HOTEL BOUREGREG
HOTEL OUMLIL

Цената включва:
- Самолетен билет с летищни такси - редовен полет на България Ер: София –Малага – София
- Трансфери с климатизиран автобус по програмата
- Ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа
- 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря в хотел Royal Al Andalus - 4* в Торремолинос – Коста дел Сол
- 2 нощувки на база закуска и вечеря във Фес – по избор 3* или 4* хотел
- 2 нощувки на база закуска и вечеря в Маракеш – по избор 3* или 4* хотел
- 1 нощувка на база закуска и вечеря в Рабат – по избор 3* или 4* хотел
- Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
- Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
- Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Соли Мароко
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR

Цената не включва:
- Такса резервация в размер на 25 евро на човек (задължително се заплаща)
- Обяди по време на пътуването – заплащат се на място
- Допълнителни мероприятия на място, които се заявяват в България
- Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Условия за записване:
- Условие за записване е поне един от 2’ма или 3’ма пътуващи да бъде на възрастнад 55 години!
- Депозит 230 евро или 450 лева при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване!
- Програмата е валидна при минимум от 40 човека! Потвърждение за осъществяването - 1 месец преди заминаването на всяка група!

Необходими документи:
- лична карта и международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е без визово и без медицински изисквания за имунизации!

ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ ПОРТУГАЛИЯ 55+


Описание:Република Португалия е държава в най-южната част на Западна Европа,разположена е на Пиренейския полуостров и в Атлантическия океан (Мадейра,Азорските и Селвагенски острови). Граничи с Испания на север и изток. Името на държавата произлиза от град Порто на делтата на река Рио Доуро. В древни времена градът се е казвал Cale (от гръцки – „красив”). Той е бил важно пристанище, наричано на латински Portus Cale, което в Средновековието се е превърнало в Portucale, а по-късно Portugale. Официална религия е католическата. Лисабон е столица и най-голям град на Португалия с население на града  e около 565 000 жители, а с околностите — около 2 700 000 души. Разположен е при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. Основан като финикийска колония, след завладяването от римляните градът е включен в провинция Лузитания. Завладян е от маврите около 711 и е отново превзет през 1147 от Афонсу Енрикеш, първият крал на Португалия. Лисабон става столица на страната през 1260, а през 1290 е основан Лисабонският университет.

Програма:
1 ДЕН / (Събота) София – Мадрид – Лисабон - Излитане от летище София в07:00 ч. Кацане на летище Мадрид в 09:45 ч. Посрещане от екскурзовода в Мадрид.Отпътуване с автобус за Португалия. Настаняване в хотел 4* на Коста ди Капарика / на около 15 км от центъра на Лисабон. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / (Неделя) Лисабон -
Закуска. В 09.00 ч. полудневна туристическа обиколка на Лисабон (включена в цената) с разглеждане на: булевард Либердаде,площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите,манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Лисабон. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / (Понеделник) Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра-
Закуска.Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра. Отпътуване в 08.30ч. Разглеждане на казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, Бока до Инферно и Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа. Отпътуване за Синтра /UNESCO/,посещение на величествения замък Пена, построен през 19 в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Посещение на замъците  Насионал и Монсерат /по възможност, при свободно време/.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / (Вторник) Фатима – Назаре - Баталя – Обидош - Закуска. Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре –Обидош. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят ,посещаван ежегодно от милиони поклонници,  посещение на манастира от 14в.в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре –най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в отн.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Вечеря. Възможност за нощен тур на Лисабон и традиционна Фадо вечер. Нощувка. Нощувка.

5 ДЕН / (Сряда) Порто -
Закуска. Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро : историческия център –Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
6 ДЕН / (Четвъртък) Кейлуж и Мафра - Закуска. Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия до Кейлуж и Мафра. Националния дворец в Кейлуж от 18 в е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. На 25 км от Лисабон се намира впечатляващия бароков дворец и манастир от 18 в в Мафра. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / (Петък) Лисабон – Мадрид – София -
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Полудневна туристическа обиколка на Мадрид (включена в цената) с екскурзовод на български език. Настаняване в хотел в Мадрид. Нощувка.

8 ДЕН / (Събота) Мадрид – София - Закуска. Трансфер до летището.Излитане за България в 10:45 ч. Пристигане на летище София в 15.10 ч.

Дати и цени: Есенна програма.


Дати на заминаване
На човек в двойна стая
Единична стая
За допълнително легло
Дете до 11 г. с двама възрастни
08.09.2012
620 евро/1214 лв.
781 евро/ 1528 лв.
570 евро/ 1116 лв.
510 евро/ 998 лв.
15.09.2012
610 евро/ 1194 лв.
771 евро/ 1508 лв.
560 евро/ 1096 лв.
500 евро/ 978 лв.
22.09.2012
610 евро/ 1194 лв.
771 евро/ 1508 лв.
560 евро/ 1096 лв.
500 евро/ 978 лв.
29.09.2012
600 евро/ 1174 лв.
761 евро/ 1488 лв.
550 евро/ 1076 лв.
490 евро/ 958 лв.
06.10.2012
600 евро/ 1174 лв.
761 евро/ 1488 лв.
550 евро/ 1076 лв.
490 евро/ 958 лв.
13.10.2012
600 евро/ 1174 лв.
761 евро/ 1488 лв.
550 евро/ 1076 лв.
490 евро/ 958 лв.
20.10.2012
600 евро/ 1174 лв.
761 евро/ 1488 лв.
550 евро/ 1076 лв.
490 евро/ 958 лв.

Цената включва:
-
Самолетен билет с редовен полет: София – Мадрид –София
- Трансфер с автобус Мадрид – Лисабон – Коста ди Капарика – Мадрид
- 6 нощувки на база пълен пансион /закуска, обяд, вечеря/ в хотел Costa daCaparica - 4* в туристическата зона на Лисабон – Коста ди Капарика www.hotelcostacaparica.pt
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мадрид
- Полудневна обиколка на Лисабон с български екскурзовод
- Полудневна обиколка на Мадрид с български екскурзовод
- Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR

Цената не включва:
- Допълнителни екскурзии на място, които се заявяват в България
- Обяд и вечеря в Мадрид
- Входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 10 EUR за всеки
- Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Условия за записване:
- депозит 250 евро или 500 лева при записване
-
доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване!

Допълнителни екскурзии:
-
При заплащането им в България – 5 евро за всяка от тях:*Нощен тур на Лисабон и традиционна Фадо вечер /без вечеря/ –  39 EUR
*Екскурзия до Порто – 59 EUR
*Екскурзия до Кейлуж и Мафра – 29 EUR
*Eднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош -  55 EUR
* Полудневна екскурзия до Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра – 40 EUR


Необходими документи:
- Копие от лична карта или задграничен паспорт
 

Почивка В Испания на Портокаловия бряг - Коста Азаар, с включено посещение на ВАЛЕНСИЯ

Информация: ПОРТОКАЛОВИЯТ БРЯГ предлага не само чудесен климат, достатъчно топъл през всички годишни времена, но и плажове с изключително фин пясък, “сини флагове ” за чисто море, неповторим аромат от цветовете на портокалови гори, които са навсякъде около вас. Коста Азаар започва на границата между провинциите Каталуния и Кастелон, в северната си част, на юг граничи с Ривиера Валенсиана и нейната столица Валенсия. Там ще имате възможността да се порадвате на топло и приятно време с повече от 300 слънчеви дни в годината; плажове с фин златист пясък и прозрачно чисто море; отлична инфраструктура и прекрасни хотелски комплекси; тук са разположени най - големите в Европа термични балнеоложки центрове с морска вода МАРИНА Д’ОР /над 40 хил.кв.м с морска вода в басейни,джакузита, хелиотерапия/. Персоналът на СПА центърът е над 2 хил.  човека. Всичко това разположено почти до прекрасните плажове, а в края им е ботаническа градина, стигаща на 2 км надолу по брега; исторически места, защото тези земи дълги години са били “между маврии християни” и “земя на тамплиери”, оставили след себе си повече загадки отколкото отговори;един от най - знаменитите средновековни обекти в Испания: ПЕНИСКОЛА - с великолепна папска крепост и замък - дворец /на испанския папа –Педро Мартинес де Луна, по – известен като папа Бенедикт XIII/, построени на скала - нос в морето на 64 м надморска височина ; прекрасната “перла на провинция Кастел” - град Морея, историческа сцена на битки на маври и християни/ 11 в., обкръжен от мощна каменна стена; Истински “рай за децата” – “Свят Фантазия”: с разнообразни въртележки, бързеи, четириизмерно кино, лодки по вода, блъскащи се колички, скоростни дънери, мини клуб, автомобилна писта; Невероятно вкусната “кастелонска” и международна кухня под формата на “богата шведска маса”.

Програма:
1 ден (петък) -Среща в 15.00 ч на Терминал 1 / старият Терминал на аерогара София. Излитане в17.05 ч. за летище Валенсия с авиокомпания WIZZ AIR. Кацане в 19.25 ч. Трансфер до курорта Оропеса дел Мар и ваканционен комплекс МАРИНА Д’ОРГРАН ДУКЕ 4****. Вечеря. Нощувка.

2 ден (събота) – Закуска. Обяд. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия до живописното селище Вилафамес с оригиналния арабски замък, разположен на висок хълм, средновековните църкви от 16 и 17 в. и изключителния музей на съвременното изкуство. Вечеря. Нощувка.
3 ден (неделя) – Закуска.Обяд. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия: “старинната” Оропеса дел Мар с останки на мавритански замък и тесни средновековни улички, Беникасим  и Манастира на кармелитите с дегустация на изключителните ликьори местно производство. Вечеря. Нощувка.
 4 ден (понеделник) – Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия: ПЕНИСКОЛА - “Папският град” и “Перлата наКастел” – средновековна МОРЕЯ. В тази екскурзия се посещават едни от най -знаменитите средновековни обекти в ИСПАНИЯ–ПЕНИСКОЛА и МОРЕЯ, обявени от ЮНЕСКО за изключителни СВЕТОВНИ ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТИ. Обяд /за участниците в екскурзията– сух пакет /. Вечеря. Нощувка.
 5 ден (вторник) – Закуска. Свободно време. Обяд. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия: “Маршрут на портокалите”, с посещение на портокалова градина и възможност лично да си наберете портокали и клементини (през сезона), да посетите музея на портокалите в Буриана /единствен в Европа/. Вечеря. Нощувка.
6 ден (сряда) – Закуска.Възможност за допълнителна целодневна екскурзия с яхта и възможност за плаж и плуване в няколко залива или допълнителна полудневна екскурзия с корабче до острови Колумбретес. Обяд. Вечеря. Нощувка.
7 ден (четвъртък) – Закуска.Възможност за допълнителна целодневна екскурзия: “старинните Сегорбе с дворецана дуковете и Онда, с живописен градски площад в арабски стил”. Посещение на пещерата Сан Хосе, където по най - дългата подземна плавателна река в Европа се прави обиколка с лодка. Обяд. Вечеря. Нощувка.
8 ден (събота) – Закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за ВАЛЕНСИЯ. Разглеждане на града секскурзовод на български език /включено в цената/. Обяд – сух пакет. Вечерта трансфер до летището и излитане в 20.05 ч. Кацане в  София в 23.55 ч.
Хотел ГРАНД ДУК 4**** се намира във Ваканционното селище Марина д’Ор. Курортът е най -големия туристически комплекс в област Валенсия.Той е най - модерният и най - новият в комплекса. Разположен на 330 метра от плажа и на 200 метра от Балнеоложкия център, има достъп към СПА-центъра и басейн на открито със солариум. Притежава 564 просторни стаи с изглед към ваканционното селище. Неговото високо ниво на обслужване, капацитет и грижи за клиента го превръщат в най - подходящото място за семейната ваканция.Уникалният СПА център на комплекса предлага над 4000 кв.м. морска повърхност стермален басейн, джакузита, hot tubes, душове, басейн, хелиотерапия. В непосредствена близост до СПА центъра се намира Медицински и естетически център, специализиран в здравето и красотата. Комплексът е и истински рай за децата, гарантиращ радост и забавление за цялото семейство с многобройни дейности за всички. Парк Свят Фантазия (срещу допълнително заплащане) ще зарадва най - малките с разнообразни атракции като въртележка, американска пързалка, четириизмерно кино, лодки по водата, блъскащи се колички, скоростни дънери, мини картове и много още. Парк Авантюра д'Ор (срещу допълнително заплащане) постига перфектната комбинация между природа и приключение на площот 12 000 кв.м и поставя на изпитание най - храбрите с лудия диск, бързеите,свободното падане, голямата пързалка, автомобилната писта, стената за катерене... Плажът, Светът на малчуганите, Мини клуб, градини,зони за детски игри,спортна и морска зона представляват неповторима обстановка за наслада на малки и големи.

В хотела:
Закрит паркинг в същата сграда, посещение на СПА центъра, зона ВИП, програми за здраве и красота в медицинския център, кафене Гран Дуке с дневни и вечерни забавления, рум сервиз, пералня, търговска зона и фризьорски салон.

Стаи:• Двойни стаи с разтегателен диван. Баня с моден дизайн, оборудвана с вана или душ с хидромасаж и сешоар
• Климатик, телефон, сателитна телевизия, музикален фон и сейф
• Тераси с изглед към ваканционното селище
 Развлечения:
• БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП ДО СПА центъра на хотела с ултравиолетови лъчи, сауна,фитнес зала, отопляем басейн и джакузи (при наличност, с предварителна заявкаот 24 часа)
• Открит басейн според сезона, за възрастни и деца
• Солариум

Услуги:• Ежедневни забавления в комплекса
• Спортна зона с кортове за мултифункционална употреба, тенис, скуош, падъл,миниголф и пинг-понг
• Зона за игри и детски паркове за забавления: Авантюра д'Ор и Свят Фантазия.

Хранене:
• Ресторант тип шведска маса, специализиран в средиземноморската кухня, предлагащ голямо разнообразие от ястия
• Напитките са включени в обедните и вечерните хранения (вино на заведението,вода, безалкохолни напитки и бира местно производство)
• Шведска маса за деца
• Салони: салон „Бряг на портокаловия бряг”, салон „Колумбретес”, салон Европа, салон „Ел Сид”, киносалон, шатра „Марина д’Ор голф”, салон „Средиземноморскоморе”,  салон „Марина”. Плажове Моро де Гос и Амплиерс. Вип зоната на СПА центъра: подбрано и ограничено посещение с млечни бани, кални бани, музикотерапия, аромотерапия, природен солариум, джакузита, на открито, сухибани, зона за релакс.
Период
На човек в двойна стая
Доплащане за единична стая
Намаление за 3-ти възрастен
Намаление за 1-во дете 2-12 г. с двама възрастни
Намаление за 2-ро дете 2-12г. с двама възрастни
30.09.12-07.10.12
454 евро
80 евро
45 евро
90 евро
90 евро







Цената включва:
-7 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря НА ШВЕДСКА МАСА)
-включени напитки (минерална вода, безалкохолни напитки, вино и бира)
-БЕЗПЛАТНО : сауна, солариум с ултравиолетови лъчи, отопляем басейн, фитнес, джакузи в СПА центъра на хотел Гран Дуке (при -наличност и с предварителна 24 -часова заявка)
-самолетен билет с ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ - авиокомпания WIZZ AIR;
-обзорна екскурзия на Валенсия с екскурзовод на български език;
-трансфер летище – хотел - летище;
-представител на български език по време на целия престой;
-медицинска застраховка /асистанс и застрахователно покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

-такса резервация и обработка – 25 евро На човек
 - допълнителни екскурзии на бълг. език – заявка и заплащане преди отпътуване;
 - доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70г. – 10 лв.
 - достъп до СПА центъра на 5***** част на комплекс МАРИНА Д’ОР: 33.00евро за ползване на услугите за 2 часа: 16.00 евро – при група от мин. 25туристи (моля, заявете вашето желание предварително преди отпътуване, заплащането е на място)


Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 30
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Необходими документи:
-Задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания

Допълнителни екскурзии:


1. Пенискола - “Папският град” и “Перлатана Кастел”- средновековна МОРЕЯ

В тази екскурзия се посещават едни от най - знаменитите средновековни обекти  в ИСПАНИЯ – ПЕНИСКОЛА и МОРЕЯ, обявени от ЮНЕСКО за изключителни СВЕТОВНИ ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТИ. Пенискола е известен с “папската крепост” и замъка-дворец / на испанския папа – Педро Мартинес де Луна, по – известен като папа БенедиктXIII /. Крепостта е построена на стръмна скала - нос, вдадена навътре в морето снадм. височина 64 м. Другият средновековен град, който се посещава е Морея.Намира се на впечатляващ хълм с височина над 1000м. Тук през средните векове са се разгърнали страховити битки между маври и християни. Още от 15 век, градът е опасан от мощна каменна стена с 15 кули и 5 входни врати.
Забележка: входните такси се заплащат отделно и на място: Морея крепостта -2.00 евро, за възр. над 65 г. – 1.50 евро, за деца 12 г. – безплатно, за групи от мин. 25 туристи – 1.20 евро, Пенискола крепостта - 3.50 евро, за възр. над 65г. – 2.50 евро, за деца 12 г. – безплатно, за групи от мин. 25 туристи – 2.50евро
Цена:  40 евро при мин. 20 туристи

2. Оропеса дел Мар, Беникасим и Манастирана кармелитите с дегустация на изключителните ликьори местно производство –полудневна екскурзия
- Старинната Оропеса дел Мар е със средновековно оформление и тесни улички, мавритански замък в руини и крайбрежие с древни наблюдателни кули. След нейното разглеждане се отправяме към манастира „Десиерто де лас Палмас”. Той се намира на височина 727 м върху скалата Сан Мигел над морето и от 1694 г принадлежи на загадъчния Орден на кармелити-бащи. Изключителната флора, която го заобикаля е дала възможност на монасите да произвеждат световноизвестни ликьори на билкова и плодова основа, които имате възможност да дегустирате в манастирската изба. След посещението на манастира ще имате свободно време в един от най - известните курорти на ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ– БЕНИКАСИМ, с възможност да се разходите и в стария град.
Цена: 24 евро при мин. 15 туристи

3. Вилафамес

Вилафамес е китно градче, живописно разположено на хълм, овенчан от старинна крепост. Градът се развива и процъфтява по времето на арабското нашествие на Перинейския полуостров. Освен тесните калдаръмени улички посетителите на града,задължително трябва да посетят и параклисът Св. Мигел,  Църквата на Възнесението от XVIII в., чийто интериор е прекрасен пример за изяществото на испанската керамика. Фонтанът с лековита вода и мавърският дворец, който предлага великолепни гледки градчето и околията му. Интерес представлява и музеят за модерно  изкуство. В него могат да се видят творби на известни испански авангардисти , сред които изпъква името на Жуан Миро. Със своята традиционна валенсианска кухня и с прочутото си вино, градът привлича илюбителите гастрономи.
Забележка: входните такси се заплащат отделно и на място: Вилафамес музей на съвременното изкуство - 2.00 евро за възр, за група от мин 15 туристи – 1.00евро, за деца до 10 г. – безплатно, за туристи над 65 г. – 2.00 евро
Цена: 25 евро при мин. 15 туристи

4. Сегорбе и Онда

Онда е известен център за производство на керамика. Индустрия, която води началото си още от времето, когато арабите създават града. От тази епоха са и  величествените останки на арабския алкасар. Известен през средновековието с името “Крепостта на тристате кули”, заради мощната си фортификация. Разходките по тесните, криволичещи улици на Онда, заобиколени от стари къщи и внушителни средновековни църкви ще ви даде възможност да се потопите в атмосферата на Средновековието. Посещение на пещерата Сан Хосе,където по най - дългата подземна плавателна река в Европа се прави обиколка слодка. Сегорбе е столица на областта Алто Паленсия и е център на епископия със същото име. Градът е известен от дълбока древност, за което свидетелстват множество текстове на римски автори. В града интерес представляват двете барокови църквиот XVII в.  „Света Ана и Св. Хоакин” и „Свети Мартин”, останките от крепостни стени, датиращи от XIII в. и на първо място по значение катедралатана града, чийто интериор изпъкват творбите на италианския майстор Донатело.
Забележка: входните такси се заплащат отделно и на място: пещерата Сан Хосе –9.50 евро, за възр. над 65 г. – 6.00 евро, за деца 04-13 г. – 4.50 евро, загрупи от мин. 25 туристи – 6.00 евро, Сегорбе Катедралата – възрастни – 3.00 евро, пенсионери – 2.10 евро, групи над 15 туристи – 1.50 евро
Цена: 36 евро при мин. 20 туристи

5. „Маршрут на портокалите

Полудневна екскурзия: “Маршрут на портокалите”, с посещение на портокалова градина и възможност лично да си наберете портокали и клементини (през сезона),да посетите музея на портокалите в Буриана /единствен в Европа/. Забележка:входните такси се заплащат отделно и на място: музей на портокалите – 2.00евро, за възр. над 65 г. – 1.00 евро, за деца до 15 г. – безплатно, за групи отмин. 10 туристи – 1.00 евро
Цена: 20 евро при мин. 15 туристи